Schlager-Micke

2013-02-15
19:02:00

Jag hoppas Ravaillacz kommer sist
Efter en första genomlyssning av låtarna i Skellefteå så är jag inte imponerad. Hitkänslan hittills i festivalen har varit låg och den blir sannerligen inte högre på lördag. 

Eddie Razaz imponerar inte på mig. Jag var ju rätt kylig gentemot Anton Ewald förra veckan och jag får samma känsla här. Det är mer framträdande än låt och det saknar värme. Man måste inte ha tonvis med värme för att ta sig till final i den här tävlingen men i alla fall någon slags "USP" som Eddies låt och nummer saknar. 

Mest positivt från genomlyssningen är Martin Rolinskis In And out of Love. Det är mycket 80-talskänsla på den och eftersom jag just nu törstar efter hits så får man greppa de små halmstrån som finns i årets festival. 

Elin Petersons Island är en av de låtar som jag inte alls får grepp om på den minut man kan se på webben. Låtar som andas någon slags förtrolighet och personlighet kan vara hur farliga som helst men det är väldigt svårt att bedöma om detta finns i Elins låt. Det känns som att man blir "avbruten under förrätten" när man tittar på det klippet. 
 
Sämst av alla är utan tvekan Ravaillacs En riktig jävla schlager. En mer feltajmad schlagerparodi får man leta efter. De sjunger om schlager som att "allt låter likadant" och kåserar om tonartshöjningar, trallvänlig refräng musikaliskt däng. Tittar man på startfältet i år så är det ju alla traditionella schlagers helt bort rensade vilket gör att man undrar om det är Melodifestivalen 2013 eller 1983 de sjunger om. Och varför gör dom detta i form av gubbrock? Att skämta om Melodifestivalen är förmodligen den öppnaste dörr man kan sparka in. Men då är väl det minsta man kan begära att låtskrivarna uppdaterat sig de senaste 15 åren på hur tävlingen ser ut. Det är som om jag skulle göra en parodi på ett lekprogram i TV och skämta om att man måste ha rätt slutsiffra för att ringa in..


 

Kommentarer:
#1: Nisse

?? Är ju den överlägset bästa deltävlingen hittills. Vad har du emot den??
Bara en kan räknas bort (Island) men den är inte dålig.
Bara en är dålig (ravaillacs) men den kan skrälla.
Alla utom Island kan hamna på plats 1-7.
Det blir sjukt spännande!!
Det är väldigt bra låtar. Martin nog bäst.

2013-02-16 @ 02:08:04
#2: Micke

Hej Nisse!
När jag väl kollade på tävlingen så tyckte jag att två låtar var bra, Amanda Fondell och Martin Rolinski. Men såväl Eddie som Janet Leon kände som proffsiga nummer snarare än riktiga låtar. Janets låt tycker jag inte alls hängde samman. Caroline af Ugglas har jag alltid haft svårt för och State of Drama kändes inte vass i sin genre. En genre som jag ofta gillar. Men årets MF är väldigt svag. Det känns som ett år där SVT experimenterar musikaliskt eftersom de inte har pressen på sig att leverera en ESC-vinnare den här gången.

2013-02-17 @ 18:58:06
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: