Schlager-Micke

2015-03-07
01:25:00

Min tippning i andra chansen
Dags att tippa duellerna i andra chansen. Som vanligt är det fyra dueller men till skillnad från tidigare år så möts inte vinnarna i en ny omgång utan vinnarna av dessa fyra dueller är direkt klara för final. I varje duell är det en trea som ställs mot en fyra men vem som kom 3:a respektive 4:a i sin delfinal vet vi inte. De åtta tävlande kan delas in i två grupper.

Grupp 1: Behrang Miri & Victor Crone, Kristin AmparoDinah Nah och Linus Svenning
Grupp 2: Samir & Viktor, Dolly Style, Andreas Weise och Hasse Andersson
 
Samir & Viktor möter Behrang Miri och Victor Crone i den sista duellen

Hur jag än vrider och vänder på dessa grupper så blir jag inte klokare. Samir & Viktor borde väl ha kommit trea i sin delfinal. Men då innebär ju det att Kristin Amparo kom fyra! Kan det verkligen stämma? Hmmm. Duellerna är inte lottade i år utan har satts samman av SVT. 
 
Så här tror jag om utgången av duellerna. 

 

Duell 1

1. Andreas Weise – ”Bring Out the Fire”

2. Linus Svenning – ”Forever Starts Today”

Forever starts today är den låt som har växt mest för mig när jag lyssnat på låtarna på Spotify. Jag gillar den riktigt mycket och håller alla tummar för att den slår ut Andreas Weise här. Weises låt har jag svårt att förstå mig på. Den känns mer som ett koncept än en låt. Ungefär som att man ska spela in en film i 70-talets discomiljö och behöver en låt i bakgrunden som kan ge lite trovärdig musikalisk inramning. Synd bara att den inte var bättre. Den nyss uppdaterade Spotifylistan ger stöd för att Linus tar hem den här matchen. Linus ligger på plats 25, Weise plats 64. 

Linus Svennning vidare!

 

Duell 2

1. Hasse Andersson – ”Guld och gröna skogar”

2. Kristin Amparo – ”I See You”

Om jag ska använda Sportifylistan som argument för även den här duellen så finns en solklar segrare - Hasse Andersson. Kristin Amparo räknade jag med till final redan från delfinalen. En stark ballad som har gåshudspotential. Tyvärr kom inte den gåshuden sist då en nervös Kristin inte fick till det. Jag tror att hon gör bättre ifrån sig nu och att det kommer att ge avtryck i rutan. Hasses låt gillar jag också. Men jag tror inte att app-röstningssystemet gynnar honom så i slutändan är jag enig med oddsen här som talar till Kristins fördel. 

Kristin Amparo vidare!

 

Duell 3

1. Dolly Style – ”Hello Hi”

2. Dinah Nah – ”Make Me (La La La)”

Dagispop mot gymdisco. Barnen mot träningsfreaksen (+ de som känner att de borde träna men aldrig gör det). Det här är en intressant duell. Enligt såväl oddsen som spotifylistan så är det liten fördel för Dinah Nah här men jag tänker tippa tvärtom. Vissa fotbollsspelare är extra bra man mot man och detsamma gäller för vissa låtar. I en duell gäller det att ha en låt som berör och det gör Dolly Style mer än Dinah Nah. När jag tittar på dessa två framträdanden efter varann så blir intrycket mycket starkare av Dolly Style, oavsett hur pajig man tycker att hela konceptet med dockorna är. Glöm inte heller att programmet går på barnvänlig tid och barnen lär ge mest stöd till dockorna här. 

Dolly Style vidare!

 

Duell 4

1. Behrang Miri feat. Victor Crone – ”Det rår vi inte för”

2. Samir & Viktor - ”Groupie”

Enligt oddsen så är detta den enda duell som bör ge en promenadseger. Samir & Viktor är skyhöga favoriter att nå final vilket de även var i delfinalen. Om jag ska se något som talar till deras nackdel så är det att den här typen av glada plojlåtar brukar lyckas bäst första gången man hör dem. Då blir man överrumplad och i ren glädje röstar det vidare. Nu har folk fått tänka till och ställa sig frågan, är detta något som hör hemma i finalen? Är detta något att skicka till Wien? Trots dessa tvivel så tror jag på Samir & Viktor. Groupie är en av årets största hits från tävlingen då dem ligger femma på Spotifylistan och de har ju ett antal lojala anhängare på sociala medier, laddade till tänderna. Behrang Miri (som ju var min absoluta favorit 2013) har med Malena Ernman på scen för att lyfta numret. Det kommer hon säkert att göra men det lär inte räcka. 

Samir & Viktor vidare!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: