Schlager-Micke

2007-02-28
18:56:56

Välkomna till min nya schlagerblogg
Hej alla vänner!

Nu är det premiär för bloggen Schlagermicke. En sida för er som gillar schlager och Micke Olofsson:-) Oj, börjar ödmjukt direkt märker jag... 

I dessa tider blir det ju en rejäl dos av schlager. För mycket tycker nog många. Ganska lagom tycker jag, även om det pågår mer eller mindre hela året för mig när man kollar på bandade repriser, lyssnar på låtarna om och om igen på MP3-spelaren i sommarsolen och har möten med Melodifestivalklubben. Jasså känner ni inte till den klubben? Gå in på www.melodifestivalklubben.se och klicka på "bli medlem" så är det problemet löst;-)

Det är bara några dagar kvar till andra chansen nu. En historisk andra chansen. Tidigare år har den förpassats till söndagsöppet eller någon annan mys-pysig söndagsunderhållning. Där har alldeles för många bra låtar slarvats bort tidigare men den risken är nog mindre nu när det kommer vara mångmiljonpublik. Som både obotlig sportfåne och inbiten schlagerfantast så är ju årets upplägg en våt dröm. Matcher, kvarts- och semifinaler. Jag njuter! Tyvärr kommer jag inte vara på plats men det ska bli mycket intressant. Jag återkommer med mina tips om vilka två som kommer gå till final därifrån.

Appropå slarvats så har det väl slarvats bort låtar i år också, men den här gången kan inte svenska folket beskyllas. Som delfinalerna har varit så har det röstats helt okej men problemet har varit fördelningen av låtarna. Det känns som att Anna Book och Tommy Nilsson åkt in i finalen på en räkmacka, för det motstånd de mötte i Jönköping var löjligt svagt. Det tyckte jag även att delfinalen i Göteborg var. Däremot har de sista två delfinalerna varit mycket starka.

Det har skördat sina offer i form av Magnus Carlsson och After dark i första hand, men även Nanne och Uggla (även om Ugglas framträdande ordentligt skitnödigt och långt ifrån 100%-igt). Och tro inte att delfinalerna lottas. Det finns garanterat en tanke bakom fördelningen men vilken den är kan man ju fundera på både en och två gånger. Thomas G:son har redan två bidrag i eurovision i år. Han vann både i Spanien och Norge, men i Sverige vinner han inte. Samba Sambero med Anna Book lär komma sist i globen. Nej, jag tror att det det blir trion the ark, Måns Selmerlöv och Andreas Johnson som gör upp om biljetten till Helsingfors. Min biljett till Helsingfors har jag som tur vad redan fixat:-)

Välkomna till Helsingfors.....