Schlager-Micke

2009-06-14
23:33:21

Sommarledigt och bokskrivande


Så här års brukar jag ta ett uppehåll på schlagerbloggen för några månader framöver. I princip kom det uppehåller redan för några veckor sen, för som ni märkt så har jag inte varit jätteaktiv på bloggen senaste tiden. Men bara så ni vet så kommer jag inte att blogga något nu fram till september eftersom sommaren är lågsäsong på schlager och jag har annat för mig under sommarmånaderna.

Just den här sommaren blir det kanske inte så mycket ledigt eftersom jag håller på och slutför en bok som jag skriver på tillsammans med två kompisar från journalistutbildningen. Det är en bok som är i gränslandet mellan humor och populärvetenskap och som handlar om ett antal livsöden i historien där slump, klantighet eller allmän brist på moral har gjort personer till vinnare eller förlorare. Jag återkommer givetvis mer om detta i höst och boken kommer att släppas under 2010 på ICA förlag. Det kändes först lite smått surrealistiskt att kalla sig författare (om man nu får kalla sig det efter en bok, eller är det två man måste ha gett ut officiellt...?) men det här projektet är väldigt kul att jobba med och det lär ta upp en del tid även i sommar.

En hel del lyssnande har det blivit under senaste månaden och då syftar jag på årets ESC-låtar. I synnerhet har de gått varma när jag gymmar. Att lyfta skrot till Finlands Lose control, Albaniens underbara discodänga Carry me in your dreams eller att springa på löpbandet till norska Fairytale känns nästan som en slags dopning (inte för att jag vet hur det känns att vara dopad, men ni förstår vad jag menar).

När det gäller hela den här våren så har den varit mer jobbfylld än någonsin tidigare för min del.  Det är också därför bloggen blivit lite lidande. Jag har helt enkelt inte hunnit uppdatera den så mycket jag har velat. Men jag är väldigt tacksam över alla som besöker bloggen och hoppas att ni kommer tillbaka när jag drar igång igen i höst. Tills dess får jag önska er alla en riktigt skön sommar. Jag själv ser fram emot min första sommar i sommarstaden Halmstad. Nu är det upp till bevis för att se om allt Gessle sjunger om verkligen är lika bra i verkligheten som i hans texter. Tylösand ligger och väntar....Om ni har vägarna förbi Halmstad i sommar så tycker jag ni ska höra av er! I övrigt blir det Stockholms skärgård för mig i sommar också. Jag ska ut till släktens stuga på ön Wettersö och softa så mycket jag kan.

Och så hoppas jag innerligt att Lotta Engberg vinner allsångskampen över flams-Anders på Skansen. Allsång med Lotta på Liseberg är en höjdare!

Trevlig sommar!


Jag längtar redan hit, till bryggan på sommarstället i Stockholms skärgård