Schlager-Micke

2008-01-31
19:54:13

Malta flörtar med öst
Malta är ett av få länder som kan jämföras med Sverige när man mäter schlageryra. De satsar verkligen stenhård år efter år och har varit snubblande nära flera gånger att vinna. Ett eurovision på Malta vore ju en ren dröm ur turistsynpunkt så jag är glad att de fortsätter att storsatsa. I lördags avgjordes finalen på Malta och vinnarlåten hette Vodka. Den spelar på alla tänkbara klychor men är absolut en frisk fläkt och blir nog en grym partyhöjare i Belgrad. Jag ser redan framför mig vilken stämning det kommer att bli på Euroclub när de kör igång den här. Frågan är bara hur mycket poäng de får från Ryssland:-)

Varsågoda!

2008-01-29
18:59:05

Arjas tårar blir bara roligare och roligare
Det är inte lätt att hänga med i alla bråk och skandaler med schlagerartister inblandade. Bara idag så har Gert Fylking kallat Carola för korkad i direktsändning och Roger Pontare har tydligen rökt hasch. Men den roligaste storyn de senaste dagarna är tveklöst Arja Saijonmaa som gråter ut för att hon aldrig fått vara med på Allsång på Skansen. Hon tar det som en ren skymf tydligen och bara grejen att gråta ut för en sån sak är ju så mycket självmål att det blir komiskt. Men roligare skulle det bli för idag kom Expressen med "avslöjandet" att Arja visst fått har varit med i Allsång på Skansen, 1991, då Bosse Larsson var programledare. Hur bemöter då Arja det här? Jo hon svarar att "reaktionen kommer från den sorg över att jag inte fått vara där de senaste 20 åren..." öhh, nej just det....Men än roligare blir det när Expressen låter Bosse Larsson kommentera det här. För han gör ju helt rätt enligt konstens alla regler för en skön pajkastning. Han besvarar Arjas patetiska självömkan med................ännu mer patetisk självömkan. Han bestämmer sig nämligen för att ta det som en personlig förolämpning att Arja inte minns tillfället 1991 när hon uppträdde på Skansen.
- Jag är besviken över att hon inte kommer ihåg att hon varit med. Men min enkla personlighet kanske inte räknas? säger Bosse Larsson.

image133

Storm i vattenglas är ju bara förnamnet, men citaten är ju rent fantastiska. Få kläcker för övrigt så skönt diviga och självupptagna kommentarer som Arja men hon är en synnerligen tacksam citatmaskin för det är en minst sagt märklig människa.

Hösten 2004 gjorde jag ett reportage om finsk schlager och intervjuade då Arja på telefon. Intervjun tog (utan att överdriva) nästan en timme. Hur mycket kunde jag använda? Svar: ingenting. Det gick knappt att få ett enda svar utan att hon kom in på sidospår - på sidospår - på sidospår. Till slut la jag ner det hela och vi började snacka om den kommande Melodifestivalen där hon för första gången på 18 år skulle delta. Hon hade några dagar på sig att bestämma vilken låt hon skulle tävla med och hon valde mellan två låtar. När hon efter ett tag märkte att jag kunde en del om den här tävlingen så fick hon plöstligt ett väldigt förtroende för mig. För nu ville hon att jag skulle ge råd om vilken av låtarna hon skulle välja!

Eftersom hon inte fick spela upp de så beskrev hon de fram och tillbaka och det hela kändes något genant för min del, men jag har för mig att jag tyckte att den där "uppkäftiga up-tempolåten" lät intressantast. Den valde hon också, den hette ju ironiskt nog "Vad du än trodde så trodde du fel" och den kom på sista plats i sin delfinal....

Den andra låten hon hade att välja på visade sig vara "Om natten" som Jessica Folcker istället framförde. Det gick inte så mycket bättre för den och ska man torska, ska man ju göra det rejält så jag tycker fortfarande att Arja valde helt rätt låt.

2008-01-26
18:06:57

ja det här verkar ju lovande.....kanske....inte
SVT har nu offentliggjort allt som ska vara omkring låtarna och artisterna i festivalen, d.v.s. de sedvanliga humorinslagen och pausunderhållningen. Just på den här biten är mina förväntningar i princip noll. Jürgen, musikalföljetången, mickstativet, Allram & Tjet...Med några få undantag så är det väldigt få som har lyckats vara roliga i ett program som Melodifestivalen. Personligen tycker jag inte det skulle behövas några humorinslag alls förutsatt att programledaren/ledarna är tillräckligt roliga i sig, men jag har full förståelse för att SVT har med det. Musiken och tävlingen i sig räcker för att tillfredsställa oss redan frälsta men när halva befolkningen kollar då gäller det att täcka så många områden som möjligt.
 
Vilka är då årets komiker? Hipp-hipp-gänget med Anders Jansson och Johan Wester kommer att dyka upp som utrikeskorrespondenten Morgan Pålsson och hans filmare Robert Flycht. Det jag sett med de tidigare är hyfsat roligt så det låter ju ganska lovande.

image131
Anders "Morgan Pålsson" Jansson och Johan "Robert Flycht" Wester

De andra två är Björn Gustafsson och Nour El-Refai. Björn har jag sett en del av i parlamentet och där har han varit riktigt bra. Nour däremot känner jag inte till alls. Men på SVT:s webb har man fått chansen att lära känna dessa två och det här klippet är mint sagt besynnerligt.

image132

Antingen har de två gått in medvetet för att göra en anti-grej inför svenska folket eller så är det verkligen en seriös intervju och i så fall ser det inte särskilt lovande ut. Kvalitén på intervjun är dessutom "Öppna kanalen upphöjt till 10" om ni förstår vad jag menar. Reportern  borde åtminstone ha ifrågasatt sanningshalten i Björns första svar (som dessutom inte är ett svar på frågan utan märkligt otajmat svammel).

Varsågoda själva att se eländet...

http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=1035031

2008-01-24
10:59:46

Intresseklubben del 3
Ett nytt avsnitt av Intresseklubben gick igår. Det var det avsnitt som jag först tänkte kalla för "begravningshits" men för att bredda ämnet något och dessutom ge det ett lite mer politiskt korrekt namn så fick det bli "högtidsmusik". Jag fick tag på en kantor i Jönköping som var riktigt rolig att prata med. Han var helt "med på noterna" som Ingvar Oldsberg skulle sagt och efter den intervjun hade jag (precis som efter interjun med Viktor Storm) egentligen alldeles för mycket material för ett inslag på 6-7 minuter. Då gäller det att hårdsålla bland godbitarna (eller "kill your darlings" som man säger på mediespråk.

Det här blev resultatet i alla fall
http://www.sr.se/cgi-bin/jonkoping/program/artikel.asp?ProgramID=2267&Artikel=1820962

2008-01-22
14:55:09

Vem är en diva?

Det är nya rubriker om "diva-schlaget" idag i aftonbladet och det lär bli fler. Kvällstidningarna lär svämma över av rubriker med ordet diva i sig när årets MF drar igång. Själv har jag väldigt svårt att få klarhet i det där begreppet. Ordet diva används ofta i sportsammanhang. Där är det absolut inget positivt att vara en diva. En sport-diva är en person som är arrogant och egenkär och som aldrig passar en medspelare. Visst kan det ibland bli ganska roligt med divor. Min favoritdiva var alltid bulgaren Hristo Stoijkov. Killen som inte bara var dryg mot sina motståndare och domaren utan till och med knuffade bort sina medspelare när de skulle gratuerla honom efter att han gjort mål. Det är så divigt så det blir roligt!

Men ordet diva förekommer väldigt mycket även i andra sammanhang, framförallt i nöjesvärlden. Där verkar ordet diva ha en annan klang, långt ifrån enbart negativt laddat. Dessutom verkar det vara andra premisser för att kallas diva i nöjesvärlden jämfört med i sporten. För att vara en diva här krävs:

# att personen är framgångsrik
# att personen gillar att synas
# att personen är kvinna

Helst ska hon också vara gammal då är det mycket lättare att kallas diva.

De här kriterierna stämmer in på ganska många artister idag och därför blir begreppet något urvattnat och uttjatat. Om man som kille vill kallas diva så smalnar kriterierna något oerhört. Då måste du antingen vara operasångare (för de är tydligen per automatik divor, hur blyga de än må vara) eller så ska du ha en fantastisk röst och samtidigt vara väldigt skrytsam (läs Tommy Körberg). Annars kan du vara hur dryg som helst och slå sönder hur många hotellrum du vill. En bad boy kan du kallas, men inte diva.

För att återkoppla till årets Melodifestival så är ju årets självskrivna förstaklass-diva Carola. Det har blivit en sanning som bankats i i svenska folket eftersom hon år efter år tituleras diva i kvällspressen. Det är möjligt att hon gillar den titeln, det har jag ingen aning om och hon uppfyller ju de (visserligen lågt ställda) kriterierna för att vara en kvinnlig nöjes-diva med råge. Men för mig är hon inte en riktig diva. Hon tar sig tid att svara på alla frågor (även om hon knappt vet själv vad hon egentligen vill svara men ambitionen är god) istället för att bara gå förbi journalisterna och på sin höjd säga "det ska du skita i". För mig är hon med andra ord alldeles för tillgänglig och folklig för att vara en riktig diva. Men definitionen av det här begreppet är ju väldigt subjektiv så det är möjligt att ni inte alls håller med mig.


2008-01-20
23:30:08

Singstar!

Svunnen är den tid då man roade sig med vanlig hederlig karaoke, sjöng några låtar, lite lagom med allsång och så var kvällen ultimat. Nu krävs det mer för att ställa sig vid micken, man vill ha poäng för det man sjunger. De senaste två helgerna har jag ägnat mig flitigt åt singstar. Sveriges nya partytrend som verkligen inte är överskattat. Det är helt enkelt fantastiskt kul. Förra helgen var det styrelsen för Melodifestivalklubben som träffades i Stockholm och använde klubbens inköpta singstar-spel. Det blev förstås bara schlagers och riktigt spännande matcher.

image126
Marcus Björkander och jag i en het singstar-fight förra helgen. Björkander var minst sagt svårslagen...

Jag blev direkt helt fascinerad av att följa alla poäng som räknas under matcherna. Och det är ju inte direkt sång med känsla som premieras (vilket är väldigt tur, tänk om det fanns ett spel som gav poäng för varje wailning så att det till slut blev Mariah Carey av allting, tanken svindlar..). Nej helt ska man sjunga som Magnus Uggla, d.v.s. 100% osexigt och inte en hundradels sekund som ligger utanför notbladet. Då får man massa poäng. Om man däremot vill vara lite pretto och få för sig att sjunga en andrastämma, ja då är man körd. Tanken slog mig hur höga poäng artisterna själva skulle få om de sjöng sina egna låtar på singstar. Jag tror inte alls att det skulle gå smärtfritt för alla. Min gissning är att exempelvis Carola skulle få slutbetyget "Wannabe", på sin höjd. I det här spelet får man inte sjunga en låt på sitt eget sätt och det klarar knappast Carola. Då skulle det nog gå bättre för Brandsta city släckers som säkert inte ens kan stava till wailning (visst stavas det så...?). De skulle få betyget "stjärnskott" eller "lead singer". 

Den stora skillnaden mellan att ha en singstar-kväll och en karaoke-kväll är att alla blir så illa tvugna att gå upp när det är tävling. I karaoke blir det lätt samma personer som går upp varje gång och kör sin Långa bollar på Bengt eller Vandraren + alla som går upp för att sjunga I will survive men efter 5 sekunder upptäcker att den är 10 gånger så svår som de först trodde. 

Tanken inföll direkt att ha livebetting nästa gång jag kör singstar men det lär väl rent tekniskt ta ett tag att genomföra. Spännande är det hur som helst. Dessutom märker man vilka låtar som är svårare än man tror. Det är framförallt låtar med många korta toner som kan vara nog så svåra att tajma. Crazy in love och Not a sinner nor a saint är verkligen något att bira i. För att inte tala om Nine to five med Dolly Parton...

Nu har jag bara lånat ett singstar spel som måste lämnas tillbaka men jag får nog kila till affären och köpa ett playstation snart för att inte drabbas av fullständig abstinens.

image127


2008-01-17
19:59:02

Intresseklubben del 2
Igår (onsdag) gick del 2 av min serie Intresseklubben på SR Jönköping. Det var också andra delen med minnesmannen Viktor Storm. Den här gången blir det ganska mycket sport, han visar sig bland annat kunna tennisresultat bättre än Björn Hellberg...

Dessutom har de med en hjärnforskare i studion efter att mitt inslag har gått så om ni ska lyssna på det så rekommenderar jag att ni går via "lyssna" i vänstra kolumnen så att ni kan höra forskaren också. Det gick ca 11.15 igår (onsdag)
http://www.sr.se/jonkoping

2008-01-15
19:04:41

Spekulationerna stämde
Det visade sig igen att rykten inte ska underskattas. Det var de jokrar som nämnts och utropats som säkra som också visade sig stämma. Amy Diamond, Eskobar, Niklas Strömstedt och Carola & Andreas.

      

När jag var på presskonferensen i Radiohuset i förmiddags så flockades förstås de allra flesta kring de sistnämnda. Själva verkade de ta uppståndelsen med ro och verkade väldigt avslappnade på gentemot varann och media. Jag har aldrig intervjuat Carola tidigare men jag förstås att hon är en enkel citatmaskin. Det påminner faktiskt lite om när Ola Salo har presskonferenser. Han säger så mycket så vill man få det till att han är en diva så är det inga problem. Vill man få det till att han är en skön kille med humor så är det inte heller några problem. Samma sak är det med Carola även om det känns som att alla hennes kommentarer inte är lika planerade och genomtänkta som Ola Salos. Men underhållande är hon och det ska hon ha cred för. De allra flesta som blivit intervjuade så många gånger som henne hade snabbt tröttnat och blivit en "Henke Larsson" för länge sen. Men Carola har fortfarande förmågan att babbla på utan tråkiga manus och man vet liksom aldrig riktigt var henne svar kommer landa.

Med Niklas Strömstedt och Amy Diamond var det lite tvärtom. De svarade så snabbt att man aldrig hann tänka ut någon följdfråga (att tänka ut frågor i förväg är överhuvudtaget rätt svårt när man inte vet vilka man ska intervjua då man kommer dit.) och de intervjuerna hann liksom aldrig börja.

Om ni vill lyssna på de intervjuerna så ligger två av de som ljudfiler på http://www.melodifestivalklubben.se Christer Björkman och Niklas Strömstedt däremot skrev jag ut för att få lite variation. 

Utan att ha hört låtarna så känns det som att Niklas Strömstedt är den som kommer att få den tuffaste resan till finalen. Perelli, Bengtzing, Nordman, Sibel, nej där får han det väldigt tufft. På pappret ser Göteborg ut att bli en trekejsarslag mellan E-type-the Poodles, Amy Diamond och Christer Sjögren (går det att täcka fler tänkbara ,målgrupper än med de tre..?). Linköping framstår nu som på pappret den svagaste delfinalen men som sagt, det där vet vi med säkerhet först när det hela drar igång.  

Carola & Andreas Johnson, ja de får jag intervjua igen i globen.

2008-01-14
23:50:30

Jokerpresentation imorgon
Jag har precis kollat på idrottsgalan på SVT som var ovanligt bra i år måste jag säga. Men nu ska det inte handla om sport utan morgondagens stora begivelse - jokerpresentationen. Jag kommer att vara där på plats för Melodifestivalklubbens räkning och de två i särklass mest omdiskuterade jokeraspiranterna uppträdde just för någon timme sedan på idrottsgalan: Carola och Andreas Johnson. Var det här ett sätt att värma upp publiken inför det som komma skall? Det har varit minst sagt många vändningar i det här. Senast för en vecka sen sa de på P3 att: Nu är det klart, Carola ska vara med! De hänvisade till en artikel i Expressen där det bekräftades från en icke namngiven källa. Låtens namn var One love. Eftersom Expressen satte 28 artister av 28 i övriga startfältet och har visat sig ha trovärdiga källor så utgår jag från att det här är sant. Även om detta har dementerats från flera håll efter det. Men jag hoppas jag har fel.

Men bara det faktum att man inte säkert vet vilka jokrarna är, är ju något unikt i sig. SVT:s kör ju sitt dubbelspel att läcka som såll till pressen men officiellt tycka att det är för mycket ryktesspridning kring tävlingen och med jokrarna kan det mycket väl redan vara klart.

Christer Björkman sa i en intervju för några veckor sen att inga av de namn som det spekulerats i är aktuella som jokrar och att jokrarna i år är till för att bredda startfältet. Någon jättehit behövs inte eftersom vinnaren redan finns bland de 28 uttagna. På andra sidan står Expressens källor som bekräftat att Carola & Andreas Johnson ska vara med. Antingen litar jag på Christer Björkman eller på Expressen och för mig är det tydligt vem som har mest trovärdighet i det här fallet, Expressen.

Jag skulle bli överraskad om någon som inte alls nämnts i förhanssnacket skulle dyka upp i morgon som joker men om jag får välja helt fritt fyra jokrar så skulle det bli följande:

# Melody club - Syntpoparna från Växjö gör radiohits för den breda massan och gör det förbaskat bra. De skulle vara perfekta jokrar.

# Peter Jöback - Har fått ordentlig fart på karriären igen där han blivit tjenis med både indiefolket (efter duetten med gruppen Laakso) och befäst sin ställning bland allmänheten geom Svensktoppshiten Stockholm i natt. Dessutom var det 18 år sen han var med sist och då blev det fiasko så han har fortfarande något kvar att bevisa.

# Amy Diamond - Verkar i det närmaste klar som joker och det tycker jag låter kanon. Amy är en jättetalang som dessutom ständigt levererar riktigt bra pophits.

# The sounds - En lagom dos attityd och smuts som tävlingen behöver bland alla idoler, Linda Bengtzing och Christer Sjögren. Sångerskan Maja Ivarsson är dessutom grym live och de har levererat hits på varenda platta ända sen de slog igenom.

Mardrömsjokrarna
# Carola - Med risk för att bli tjatig, men. Carola är sjukt bra på scen och låtarna är ofta helt okej men problemet är att hon inte behöver någon låt. Hon vinner ändå. Dessutom blir MF en Carola-såpa istället för fem veckors musik-SM och det vore väldigt synd när så många bra namn är med.

# BAO med Helén Sjöholm - Är väl de i Sverige som kommer närmast Carola i form av gratisröster. Bara tanken på att de skulle göra en kopia på Du är min man och vinna hela skiten får mig att kallsvettas. 

# The Hives - De uppblåsta rockarna från Fagersta är tveklöst Sveriges mest överskattade band. Varje gång de släpper något nytt står hela presskåren och gör honnör. Själv fattar jag inte vad de ser i the Hives gapiga garagerocktrams.

2008-01-10
19:37:42

Intresseklubben
Som jag nämnde innan jul på den här bloggen så var jag då i Jönköping några veckor för att göra en serie till SR Jönköping. Serien fick till slut namnet Intresseklubben efter förslag från min kompis och kollega Martin Eriksson (nej, det är inte E-type). Det är sammanlagt 10 inslag som egentligen inte har så mycket mer gemensamt än att jag tycker att allt är intressant och kul.

Intresseklubben hade premiär i går (onsdag) i programmet Pettsson & compani på SR Jönköping och kommer att sändas varje onsdag nio veckor till mellan 11 och 11.30 på samma kanal. Det första inslaget som gick igår handlade om en synnerligen fascinerande människa som jag intervjuade som hade ett fantastiskt minne (jag lovar, det är ett understatement..). Det blir även ett avsnitt till med honom, Viktor Storm som han heter, men jag hade kunnat göra hela ersien med bara Viktor känns det som. Så mycket material hade jag med nördiga fakta, men det kanske hade blivit tröttsamt för alla utom mig.

Om ni vill lyssna på det så kan ni antingen klicka på www.sr.se/jonkoping och därefter klicka på lyssna och sen klicka på onsdagen 9/1 11.00-11.30 (inslaget kom drygt 11.20). Eller så klickar ni på Pettsson & Co i vänstra kolumnen och därefter på Intresseklubben i högra kolumnen. Där får ni också se min käcka bild på när jag intervjuar en apa som på något sätt var den mest symboliska bilden för hela serien. Fråga mig inte varför..

image121

2008-01-07
18:02:32

En gyllene TV-kväll
För mig var fredagskvällens TV-utbud i SVT något utöver det vanliga. Först ett av mina favoritprogram, På spåret, med Filip & Fredrik i ena laget. Det följdes sen av det som tidigare var min heligaste TV-tid under hela året ,bortsett från MF och ESC: Sportens årskrönika. Och jag måste säga att jag trots mina skyhöga förväntningar blev mycket nöjd med det jag fick se.

Filip & Fredrik var lika skönt underhållande pladdriga som bara de kan vara och jag tycker inte att de på något sätt gjorde bort sig även om de var chanslösa. Men det berodde mest på motståndet, Karin Hübinette och Stefan Holm som var sjukt bra. Stefan Holm har alltid varit en personlig favorit bland svenska idrottsmän. Dels för att han krossar bilden av den korkade idrottsmannen (eller så är han undantaget som bekräftar reglen, välj själva). Men framförallt för att han är en av få idrottare som jag kan identifiera mig med.

Jag kan imponeras storligen av Carolina Klüft som presterar otroliga resultat utan att bry sig om konkurrenter eller rekord, men jag förstår det inte. Stefan Holm däremot sa efter sitt silver i utomhus-VM 2003 att han knappt kunde sova på en vecka för att han grämde sig så mycket över det förlorade guldet. Det förstår jag fullt ut. Därför kändes det extra speciellt när just Stefan Holm vann OS-guld året efter. Det var ett guld taget av en vanlig dödlig människa. En annan "vanlig dödlig" som också är en av mina favoriter är Kajsa Bergqvist, men hon meddelade just idag att hon lägger av. Det känns lite tungt, hon fick aldrig sitt OS-guld eller sitt världsrekord utomhus. Okej, resonemanget klingar säkert aningen bortskämt för hon vann ju i prinicip allt annat. Men det kanske bottnar i just det faktum att Kajsa faktiskt aldrig var någon supertalang men ändå nådde toppen genom en enorm vilja och nästan vann allt.

Sport som sagt, Sportårskrönikan följde ju efter På spåret och den var klart sevärd tycker jag. Bättre än de senaste årens eftersom det var mycket tyckanden och analyser över var olika sporter står idag snarare än ambitionen att precis allt måste med.

Min lillasyster har efterlyst en lista på tidernas bästa sportkrönikor. Även om majoriteten av er säkerligen inte har sett dessa så kör jag en topp-3 för dig, Maria. Här kommer den.

1. OS-krönikan från Lillehammer 1994
Jakob Hård gjorde denna krönika som gör mig tårögd varje gång jag ser den. De otursföföljde skrinnaren Dan Jansen som vann på sin sista chans, Vladimir Smirnoff som också äntligen fick vinna, det legendariska konståkningsbråket mellan Tonya Harding och Nancy Kerrigan. Jag höll nästan på att glömma Foppas straff och Sveriges guld i hockey..  

2. Århundradets sport (1999)
Albert Svanberg gjorde två långa dokumentärer om hela sportseklet med fantastiskt arkivmaterial och sammanställt med precision och känsla.

3. VM-krönikan i fotboll 1994
Visst, det fanns ett hyfsat material att gräva i när Sverige upplevde den här galna VM-sommaren men krönikan är mycket snyggt gjord. Framförallt redigeringen av straffarna mot Rumänien där Bruce Springsteens Jungleland kompar de segerrusiga svenskarna.

2008-01-03
18:03:13

Snälla, befria mig från Janne Malmsjö!

Janne Malmsjö har synts överallt den senaste tiden. Först i SVT:s Eftersnack där han spyr galla över Mikael Persbrandt. Sen i pensionärernas egen "Villa medusa", Stjärnorna på slottet. Och inte ens på nyår slipper man honom när han i sin vanligt överteatraliska stil skriker Riiiing, klocka rrrrrrrring. Vad är det då som är problemet med Janne Malmsjö, kanske ni undrar? Väldigt mycket, ska jag säga er.

image120
Janne Malmsjö in action

Janne Malmsjö är för mig den främsta representanten för generationen som tar sig själva på så sjukt stort allvar. Den generation som i första hand definierar sig själva och sin person i sin yrkesroll. I Malmsjös fall blir det nästan en parodi. Han verkar inte se skillnad på när han är privatperson och när han agerar. Kontentan blir att han agerar hela tiden. I en intervju kan han inte svara normalt på en enda fråga utan att börja gestikulera och praaaata som en sann dramaaaaatiker. Sådana som minsann är riktiga skåååådespeeelare. Och ingen får minsann kritisera en sann skådespelare verkar det som, och de skådespelarna finns tydligen bara i den uppblåsta gubbgenerationen.

Visst var det stor underhållning när Malmsjö kom med sina utbrott mot Persbrandt i TV. För en gångs skull överdrev inte kvällstidningarna när de skrev om "utbrottet i TV". Men även om det var underhållning så innebär inte det att jag kan ta Malmsjö på allvar. Det är väl som Filip & Fredrik skrev i sin bok 100 höjdare för några år sen: "Få personer är så svåra att ta på allvar som personer som tar sig själva på allvar".

Fattas bara att SVT får för sig att Janne Malmsjö även ska vara julvärd nästa år och i direktsändning slakta Julen är här (som han lyckades med i TV 4:as morgonsoffa förra året, det var tidernas avrättning av en vacker julvisa). Nej till och med Bingo Rimér skulle vara mer lämplig som julvärd.....