Schlager-Micke

2012-05-02
23:31:15

Inför ESC-träff i Göteborg
För några dar sen hade vi den traditionella "inför-ESC-träffen" i Göteborg då folk i Melodifestivalklubben träffades och tittade igenom samtliga bidrag i årets ESC för att sen rösta. Jag hade hört de flesta låtarna innan, vissa av de många gånger, medan andra fallit i glömska efter en lyssning. Mitt helhetsintryck är dock att det är ett starkt år i år med många bra låtar. En klar uppryckning från förra årets anonyma och tråkiga startfält, symboliserat med en osedvanligt anonym och tråkig vinnare - Azerbajdzjan.

Omröstningen i Göteborg blev väldigt spännande då det hela snabbt utvecklade sig till en duell om segern mellan Cyperns La la love och Norges Stay. Inte helt otippat två svenskskrivna låtar som båda fick höga poäng av mig. Norge vann till slut den striden men det slutgiltiga resultatet vet vi efter att de övriga delarna av landet har röstat. Cypern gick 6 poäng av mig och Norge 8 poäng. Estlands vackra ballad Kuula fick 10 och min tolva gick i år till Israel.

Israel har under många år varit väldigt ojämna i den här tävlingen. När de är dåliga är de rejält usla, t.ex. 2006 och 2007 då de först skickade tidernas mest menlösa soulballad Together we are one och årets efter den provocerande dåliga Push the botton. Men i år skickar de gruppen Izabo och låten Time. En slags 60-talspastish med orientaliska inslag i en perfekt kombination. Jag gissar att detta är en låt man antingen älskar eller hatar och jag tillhör den förstnämnda gruppen. Någon framgång i ESC är det inte särkert att det blir men jag blir väldigt glad av varken vill eller kan få den ur skallen.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: