Schlager-Micke

2011-03-12
12:22:12

Jag fick vara enväldig Göteborgsjury


Lay your love on me i banjo-version, ett av bidragen i Smålandsfinalen

Dagen innan den stora MF-finalen, d.v.s. igår, hade tre P4-kanaler en alternativ Melodifestival. Det handlade om P4 Kalmar, P4 Kronoberg och min gamla arbetsplats P4 Jönköping. De tre P4-distrikten hade var sitt bidrag i tävlingen och det var alla grupper som gjorde tolkningar av gamla festivallåtar. P4 Jönköping hade gjort om Sommmaren som aldrig säger nej, P4 Kronoberg tävlade med en ny version av Det gör ont och P4 Kalmar hade en grupp som med banjo, fiol och andra instrument gjorde en nytolkning av Lay your love on me. Var kommer då jag in i det här?

Eftersom de valt att ha hälften folkets röster och hälften juryröster så fick det bli en stockholmsjury, en göteborgsjury och en malmöjury. Vi skulle poängsätta de här tre låtarna och sen skulle våra poäng stå för halva totala poängsumman. Den andra halvan av poängen var folkets röster, alltså radiolyssnarnas i de tre P4-kanalerna.

Den rutinerade radiomannen Kalle Oldby var enväldig Malmöjury, Annika Lantz stod för Stockholmspoängen och jag var alltså Göteborgsjuryn. Det var förstås oerhört hedrande att få så stor del av poängsättningen i tävlingen och dessutom vara i så fint sällskap. Samtidigt måste jag ju medge att det var ett dilemma också. Jag är ju principiell motståndare till jurygrupper i den här tävlingen eftersom jag anser att en persons musiksmak inte borde väga tyngre än någon annans. Men jag känner ju att jag hade varit en idiot om jag hade tackat nej till det här uppdraget och i går morse, fredag, så avlämnade jag mina röster och de blev så här:

1 poäng till P4 Jönköping och Sommaren som aldrig säger nej
2 poäng till P4 Kronoberg och Det gör ont
3 poäng till P4 Kalmar och Lay your love on me

Ni kan själva se bidragen här och avgöra om ni håller med mig eller inte.

Folket höll i alla fall med mig och segern gick till P4 Kalmar och Lay your love on me. Grattis Lifvens!


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: