Schlager-Micke

2011-02-06
21:13:27

Teknikstrulet dominerar löpsedlarna
 

Nej, det var knappast Swingflys sensationella finalplats som dominerade förstasidorna i kvällstidningarna idag utan teknikstrulet under gårdagens sändning. Jag kan tycka att det fått lite väl stora dimensioner men det är samtidigt logiskt att det skapar rubriker. Sensationer i deltävlingar har vi varit med om tidigare. Menlösa pausnummer har vi också varit med om tidigare. Men teknikstrul har Melodifestivalen varit nästa helt befriat ifrån.

Det närmaste man kommer är alla så kallade "röstskandaler" där folk hävdat att de inte kommit fram (och av någon anledning citeras dessa tokstollar alltid av en fullständigt okritisk press dagen efter) eller att 88 samtal har registrerats på Carola när personen ringde på Andreas Johnson. Men sådana missar som vi såg igår är synnerligen ovanliga så självkart har detta ett nyhetsvärde. Men spelar missarna stor roll? Nej inte särskilt.

SVT:s tekniker har skött sig utmärkt i alla år och även de måste få ha en dålig dag någon gång. Att börja tala om att vissa tekniker måste bytas ut känns ju smått löjeväckande. Ska inte SVT-personalen i pressrummet avgå också som serverar sin svettiga äckel-korv till alla stackars pressackrediterade vecka ut och vecka in under MF-turnen?

Dessutom tycker jan knappast att det var någon big deal att SVT först meddelade att det stod mellan fel personer angående andra chansen och femteplatsen. Det var ju ett misstag som hann korrigeras i tid och när resultatet sen skulle presenteras så var det ju lika spännande som vanligt.

Då var det ett större fel att man spelade en snutt av Dannys låt innan han hade blivit klar för finalen. DÄR avslöjade man ju resultatet i förtid och det problemet hoppas jag verkligen inte upprepas.

Om man jämför med en vanlig sportsändning där kameran kan missa alla tänkbara repriser, målchanser, höjdhopp och skidskyttar så inser man hur bortskämda vi varit med bra produktioner i MF-sammanhang. Om en vecka har vi garanterat glömt denna dags allra största nyhet i Sverige.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: