Schlager-Micke

2010-02-10
21:40:58

Norge tävlar med Josh Groban-ballad
Samtidigt som den första deltävlingen hölls av Melodifestivalen i Sverige i lördags så var det final i tre av våra nordiska grannländer. Norge, Danmark och Island valde alla sina bidrag till ESC. Extra intressant var det att se vilka Norge valde eftersom vinnaren ju får tävla på hemmaplan i maj.

Norge hade som vanligt 8 låtar i final varav fyra gick vidare till den så kallade "guldfinalen". Vinnare blev en kille vid namn Didrik Solli-Tangen och låten My heart i yours. Och kan man tänka sig, Fredrik Kempe kan inkassera ytterligare en seger i den här sammanhangen eftersom han skrivit låten tillsammans med Hanne Sørvaag. Det här innebär att Fredrik för tredje året i rad får åka till ESC som upphovsman. Starkt gjort och vi får väl se om han får bättre lycka med Norge än han haft med Sverige (18:e respektive 21:a plats).

Vad kan man då säga om låten? Den är inte nyskapande, den är smörigare än Westlife och EMD tillsammans, Didrik sjunger svajigt och texten låter krystad. Men jag kan inte låta bli att tycka att den här låten är fruktansvärt bra. På något sätt är det så här en riktig powerballad ska vara. Den påminner mycket om Josh Groban som bland annat gjorde stor succé med sin version av låten You raise me up och den här typen av pampiga hymner med irlänska influenser är helt enkelt bra.

Lycka till Norge!


Kommentar:
#1: ninni

Det var lite smör där jo... Hmm Jag är väl inte helt vän av ballader i ESC de ska då va helt väldigt extra - och visst den är helt okay. Men lite småtrist ändå på nåt sätt. Kluven var ordet.

2010-02-13 @ 12:01:13
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: