Schlager-Micke

2009-01-18
22:08:37

Startordningen till MF är klar
De fyra delfinalerna har nu fått sin startordning. Något som kan tyckas vara en trivial detalj men man behöver inte vara supernörd för att påstå att den kan ge en liten fingervisning om ett eventuellt finalfält. Om startordningen hade lottats så hade detta inte sagt någonting om ett eventuellt slutresultat. Men eftersom SVT själva bestämmer startordningen och gör det efter att de hört alla låtarna och bedömt deras styrka så säger det desto mer.

Christer Björkman har alltid varit öppen med att det är viktigt med en bra start och en bra avslutning på varje MF-program rent TV-mässigt. De som tilldelas startnummer 1 och 8 är med andra ord låtar som produktionen tror på. Sedan delfinalerna infördes 2002 har mer än hälften av låtarna med startnummer 8 gått direkt till final. De övriga starka korten brukar hamna på nummer 5 eller 6. De svagaste läggs alltid på nummer 2 och ofta nummer 7.

Så här ser startordningen ut för de fyra delfinalerna:


GÖTEBORG


1. Tick Tock

Nina Söderquist


2. Welcome To My Life

Jonathan Fagerlund


3. Med hjärtat fyllt av ljus

Shirley Clamp


4 Jag tror på oss

Scotts


5. You´re My World

Emilia


6. Stay The Night

Alcazar


7. Snälla, snälla

Caroline af Ugglas


8. Disconnect Me

Marie Serneholt

En lite otippad startordning att de sätter relativt okända Nina Söderquist som start för hela MF och folkhemsfavoriten Shirley på startnummer 3 som normalt sett är ett svagt startnummer. Marie Serneholt som joker går ut sist vilket är ganska väntat.


SKELLEFTEÅ


1. Show Me Heaven

Lili & Susie


2. Jag ska slåss i dina kvarter!

Lasse Lindh och Bandet


3. Never Been Here Before

Jennifer Brown


4. 1000 Miles

H.E.A.T


5. Kärlekssång från mig

Markoolio


6. It's My Life

Amy Diamond


7. What If

Cookies 'n Beans


8. Hope & Glory

Måns Zelmerlöw

Måns kommer att ha höga förväntningar på sig och får också det gyllene startnummer 8. Stackars Lasse Lindh tilldelas i år igen otursnummret 2. Markoolio och Amy Diamond är båda starka kort som placeras på 5 och 6. Mycket logisk startordning utifrån namnen.


LEKSAND

1. The Queen

Velvet


2. I Got U

Rigo & The Topaz Sound

feat. Red Fox


3. Så vill stjärnorna

Molly Sandén


4. Baby Goodbye

E.M.D.


5. Du vinner över mig!

Mikael Rickfors


6. Här för mig själv

Maja Gullstrand


7. Alla

Sofia


8. You're Not Alone

BWO

Kanske det mest otippade att en så (i alla fall från Bert) uppsnackad favorit som Molly Sandén får startnummer 3. Att BWO går ut sist är inte oväntat men jag menar fortfarande att det vilar en tung fiaskovarning för ett band som presterat så mycket i den här tävlingen men nu ställer upp ännu en gång. Hur stark låt har Maja? Det blir intressant att följa.


MALMÖ


1. Love Love Love

Agnes


2. Higher

Star Pilots


3. Du är älskad där du går

Susanne Alfvengren


4. Killing Me Tenderly

Anna Sahlene &

Maria Haukaas Storeng


5. Sweet Kissin' In The Moonlight

Thorleifs


6. Moving On

Sarah Dawn Finer


7. Esta noche

Next 3


8. La voix

Malena Ernman

Två av de tre senaste åren har vinnaren gått ut sist i den sista delfinalen (det "tredje" året blev den tvåa). Med det i baktanke är det lite överraskande att operasångerskan Malena Ernman fått det startnummret. Samtidigt är det inte så stjärntätt i den här delfinalen. Agnes lär ha en partydänga som är perfekt att sparka igång tävlingen med.

Att tippa ett finalfält innan man hört låtarna vore ju lite väl optimistiskt men som sagt, startordningen säger i alla fall lite grann. Fortsättning följer.


Kommentarer:
#1: Micke A

Jag är kluven till årets startfält. Det ter sig blekt jämfört med föregående års, men samtidigt är det spännande med den första tävlingen sedan 2005 där vinnaren inte är given på förhand.

2009-01-21 @ 19:50:32
#2: Brita

Jag tycker inte alls det ser blekt ut. Snarare jättespännande - jihooO! Snart är det igång igen!

2009-01-22 @ 12:14:13
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: