Schlager-Micke

2009-02-07
16:09:19

Publikundersökningen visar förbluffande resultat

Det har känts som att Shirley Clamp och Scotts varit de klara förhandsfavoriterna inför delfinal 1 ikväll men de sedvanliga publikundersökningarna från genrepet ger ett helt annat resutlat. Melodifestivalklubben gör alltid publikundersökningar efter fredagens genrep på varje delfinal och de siffrorna brukar ofta stämma hyfsat bra. I det här fallet har vi dessutom lagt ihop våra siffror med den undersökning som Gylleneskor och svenska spel gjort vilket gör att det är ett rejält publikunderlag på 1102 personer som ligger till grund för det här resultatet.

1. Alcazar 361 röster
2. Emilia 231röster
3. Jonathan Fagerlund 139 röster
4. Nina Söderquist 109 röster
5. Shirley Clamp 82 röster
6. Marie Serneholt 81 röster
7. Scotts 64 röster
8. Caroline af Ugglas 35 röster

Vissa saker kan man förklara med det här resultatet. Som att Alcazar alltid gör publikfriande nummer och alltid blir en favorit hos livepubliken, i synnerhet barnen och det är ofta många barnfamiljer som går på genrepen på fredagen. Emilia fick näst flest röster vilket är en sensation, men det kan delvis förklaras av att hon var en av de två som lottades som vinnare igår och därmed fick framför sin låt två gånger. Hennes låt var med andra ord den sista folk fick höra vilket är en fördel.

Men den största sensationen med de här siffforna är Jonathan Fagerlund. Jag som hela tiden tyckt att det är en typisk låt som kommer sist. Trevlig, men svår att komma ihåg då det kommer 6 låtar efter. Men att den fick så många röster här gör att jag kanske måste tänka om. Jag kan ändra min tippning i Melodifestivalklubbens interna omröstning fram till kl. 20.

Shirley Clamp fick framföra sin låt två gånger men kom ändå bara fyra här. Hon hade uppenbara röstproblem och dessutom tillkommer kankse det faktum att låten de facto inte är särskilt bra. Jag skulle inte sörja om den missade final. Låten är en orgie i klychor men utgångstipset är nog ändå att den går till globen. Men den andra globenplatsen. Det vete tusan....


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: