Schlager-Micke

2009-02-06
16:43:19

Alcazar får svårt att nå finalen
Efter att följt repetitionerna under fredagen då alla artister repar med de scenkläder de ska ha imorgon så förändras vissa intryck lite. En del menar att kläderna betyder allt, en del säger att det inte betyder något. Jag säger att det är en del av helhetsintrycket som absolut bör synka med låtens innehåll som helhet. Snygga kläder gör inte att en medioker låt går vidare. Men ett katastrofalt klädval kan göra att en riktigt stark låt hamnar i andra chansen eller till och med utanför. Ainbusk och Patrik Isaksson lyckades exempelvis båda med det i samma delfinal förra året och exemplena kan göras oändliga.

Jag fruktar dessvärre att Alcazar har trampat i det klaveret nu. För det finns en gräns över hur bögigt ett framträdande kan vara innan det börja skrämma bort röster. Alcazar har tidigare haft problemet att de är så proffsiga och koreograferade på scen att de snarare känns opersonliga och kalla. De har gått till final först då deras mest hängivna fans har lagt ner halva sin månadslön på att ringa in de från andra chansen till globen. Och Stay the night är inte starkare än deras två tidigare bidrag som båda hamnade i andra chansen.



Annars så är det en hel del problem under repetitionerna. Marie Serneholt blev igår överfallen av ett galler som firades ner i helt fel tidpunkt. Caroline af Ugglas har röstproblem, hör illa i hör-snäckorna, tappar snäckorna, ja allt möjligt trubbel. Och Shirley Clamp höll igen rejält idag men där har det nog snarare med rutin än dålig form att göra. Shirley vet att hon inte ska bränna för mycket krut innan det gäller. Chalrotte Perrelli var precis som Shirley inte alls imponerande på repetitionerna i Karlskrona innan TV-kamerorna slogs på.

Det visuellt snyggaste nummret är Tick Tock med Nina Söderquist och Disconnect me med Marie Serneholt så TV-mässigt blir det en alldeles utmärkt inledning och avslutning.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: