Schlager-Micke

2008-10-26
15:55:21

Kommer Carola att efterträda Luuk?


Ja, det är spelbolagens lågoddsare - att Carola blir programledare för MF 2009. Ett val som vore mindre bra i mitt tycke men samtidigt ganska logiskt. Om Carola nu kommer leda festivalen så tyder det på att SVT till varje pris vill rädda tittarsiffrorna för nästa års festival. För troligen inser de att artistuppbådet (om det nu är som det ryktas) inte innehåller samma stjärnglans som de senaste åren då The Ark, Magnus Uggla, E-type, Charlotte Perrelli och för den delen, Carola har funnits med. Kanske har även jakten på jokrar inte varit särksilt framgångrik?

Men talet har aldrig varit Carolas största begåvning. På något sätt känner jag mig alltid smått generad när hon öppnar munnen för allt låter i mina öron oerhört krystat när hon pratar. Hon har visserligen lett en delfinal en gång, 2003 i Göteborg med Marc Levengood, och då gick det okej. Men sex veckor i sträck kan det verkligen hålla? En sak är säker, så länge Carola är med i direktsänd TV så kommer tittarsiffrorna att vara höga så de här ryktena kan mycket väl vara sanna.

Att artister leder festivalen har hänt många gånger tidigare, men det är inte alla artister som är stora personligheter. Dessutom är det oerhört viktigt att man som artist i en sådan roll kan lämna uppmärksamheten åt andra än sig själv för det är ju tävlingen som MF handlar om. Nu tror jag iof att det fiinns många artister som är betydligt mer självcentrerade än vad Carola är. Snacket om henne som självupptagen diva tycker jag ofta är väldigt överdrivet och handlar säkerligen mer om att hon är alldeles för känd än alldeles för självupptagen. Men programledare i Melodifestivalen? Nej helst inte. Ska en artist leda MF så bör de göra det ihop med en programledare som är rapp, har tajming och samtidigt är tillräckligt strukturerad.

Det som dock skulle vara positivt i detta är att Carola får en upprättelse efter allt som hände i år. Den häxjakt och all skit hon fick ta i samband med MF 2008 ska ingen person behöva stå ut med. Hon förtjänar att bli ihågkommen som en vinnare.  

Kommentar:
#1: Micke A

Nej! Neeeeej! Den människan ska absolut inte öppna munnen om det är för något annat än att sjunga!

2008-10-31 @ 16:16:04
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: