Schlager-Micke

2008-10-31
15:14:59

Intervju med Henrik Schyffert



För första gången har jag sänt Morgonskiftet tre dagar i sträck. Och man är inte särskilt klar i huvudet efter det vill jag lova. Jag har förtvivlat svårt att kunna somna på dagen, hur trött jag än må vara, och när jag nu gått upp 3.30 tre dagar i sträck så innebär det att man är lite mör i kroppen.

Veckans sista intervju skulle göras med Henrik Schyffert i direktsändning, en person som för min generation varit mer än bara en komiker. Under 90-talets omvälvande medievärld med 17 nya TV-kanaler, 42 nya radiostationer och dokusåpan intåg i stugorna så var Henrik Schyffert alltid killen som var rätt. Killen som alltid var "på" som man sa på den tiden. Ville man vara på säkra sidan så skulle man skratta åt Henrik Schyffert - oavsett om man fattade skämtet eller inte. De som inte skrattade åt Henrik Schyffert tillhörde den efterblivna "galenskaparna-generationen", d.v.s. de skrattade åt samma saker som sina föräldrar. Men med Hassan, I manegen med Glenn killing och Nile City fick vi ironiska 70-talister vår egen humorgenre och alla program han var med i blev nästa löjligt sönderciterade på alla fester.

Men tanke på allt detta så kändes det lite stort att ha denna humor-ikon på tråden, men desto mer nervöst när jag först bara möttes av en telefonsvarare när jag slog Henriks nummer. Det var bara några sekunder kvar av låten jag hade lagt på och testade att ringa igen men möttes bara av hans telefonsvarare så jag var tvungen att lägga på en ny låt och till slut lyckades han svara.

Resultatet kan ni höra här:
http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=db&Id=1428899&BroadcastDate=&IsBlock=


Kommentarer:

Vilket flyt du har, Micke. Artistintervjuer över telefon på radio blir ofta ganska dåliga, men du skötte det utmärkt. Kul!

2008-11-02 @ 20:47:52
#2: Micke

Tack Noa!

Ja det är alltid lite svårt med intervjuer där man inte hunnit prata med personen innan så det var lite på vinst och förlust. Men han var ungefär så som jag hade hoppats så det var skönt

2008-11-03 @ 11:09:53
#3: Hasse

Festligt Micke, du han prata med Henrik i telefon innan jag han se honom live på Cirkus :-)

Trevlig intervju du gjorde, men jag gillar inte din "Side kick" vad hon nu heter....

2008-11-04 @ 23:31:44
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: