Schlager-Micke

2008-05-16
18:04:45

På plats i Belgrad
Hej alla bloggläsare!

Nu har jag äntligen kommit ner till Belgrad. Ett Belgrad som har svensk högsommarvärme med runt 25 grader dagtid och T-shirtvärme hela natten. Samtidigt är det en stad som ger ett väldigt blandat intryck vid första anblick. En vacker flod som delar stan, många vackra hus men samtidigt ännu fler riktigt risiga byggnader som man tror ska falla ihop vilken sekund som helst.

Jag kom ner igår och det är som alltid väldigt hektiskt med tiden när man är på plats. Detta trots att jag den här gången är ackrediterad som fan och inte för Melodifestivaklubben eftersom jag behöver tid för de frilansgrejer jag gör för SR.

Om jag ska göra en kort sammanfattning av Eurovisionområdet och allt som rör Eurovision här nere så kan jag säga att serberna inte har legat på latsidan. Allting är stort. Arenan är sjukt stor, Euroclub är så stort att det känns som att man hade fått in en hel festande svensk småstad i den på samma gång. Presskoferensrummet är (som alltid i ESC-sammahang) betydligt större än vad som behövs, men hela organisationen kring evenemanget känns väldigt proffsigt.

image193
MF-klubbmedlemmarna Stefan Lindberg, Patrik Rosell och Maria Niklasson utanför arenan, Beogradska arena

Direkt när jag klev av planet i Begrad igår möttes jag av volontärer för ESC som kunde hjälpa mig hitta rätt taxi till hotellet. Hotellet ja.....där tog temat "stort" slut. Jag delar rum med två andra från melodifestivalklubben och det är nätt och jämt att våra sängar får plats i rummet. Frukosten som ingår, är lite speciell. När jag frågade efter kaffe så fick jag svaret att de inte hade kaffe, de hade bara kaffe med mjölk.....

Kaffe och "kaffe med mjölk" verkar vara två het olika drycker här, men det funkade för mig hur som helst. Nu sitter jag i pressrummet och ska in till Charlottes presskonferens. Jag återkommer. 

image192 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: