Schlager-Micke

2008-05-11
22:46:22

Inför-program nummer 3
Del 3 i Inför-ESC sändes för några timmar sen och låtkvalitén är ju oturligt nog som starkast just i nummrena som är runt Sveriges låt. Det är det stora problemet snarare än att startnummer 2 är ett klassiskt otursnummer i ESC-historien. Det var intressant att se att de inte gav idel 5:or till Sverige trots att 4 av 5 i panelen är svenskar. Sverige kommer med andra ord inte att toppa poängen när allt summeras eftersom Norge fick en poäng mer. Ingen av låtarna som kommer i nästa program tror jag kommer komma upp i de poängen, möjligtvis Serbien kan komma i närheten.

Jag sätter mina poäng på första halvan av semi 2 och nu kan jag bjussa på en liten kommentar också. Skalan är som vanligt 0-5.

Island
Genren med E-type-disco står alltid högt i kurs och låten är välgjord men refrängen saknar det det riktigt lyftet.
3

Sverige
Jag håller inte per automatik på Sverige i ESC utan det krävs av Sverige, precis som av alla andra, att vi ska ha en bra låt. I år är Sveriges låt bäst av alla.  
5

Turkiet
Jag är ingen stor anhängare av grann-röstningsargumenten men i Turkiets fall handlar det inte om att grannar röstar på Turkiet. Turkarna själva röstar på Turkiet! Inget land har större befolkning i andra länder. Det spelar ingen roll hur menlös den här låten är. Turkiet kommer att komma til final ändå.
2

Ukraina
Låten är en av seger-favoriterna, dock ingen av mina favoriter. Oavsett hur sexig Ani Lorak är så är refrängen för dålig för att jag ska ge något högre betyg. Men topp-5 lär den komma.
2

Litauen
En av de mest hånade bidragen, men jag håller med Järvheden. Med en bra sångare så skulle den vara okej, men visst är det ruggigt pretto.
2

Albanien
Ingen hit, men en varm låt som har en behaglig melodi.
3

Schweiz
Amy Diamond-plagiatet är extremt konventionellt och är inte bättre än de låtar som Eros Ramazzotti levererar. Men Eros är iof inte fy skam alls och i den här konkurrensen förtjänar den definitivt en finalplats.
4

Tjeckien
Texten är så dålig att det här nästan blir bra. Eller förresten, det blir det inte.......
1

Vitryssland
Här håller jag helt med Thomas Lundin. Att ge en låt titeln Hasta la vista borde innebära spöstraff! Men om man bortser från det så är låten en fullt okej poplåt.
3

Lettland
Jag vet, pirat-temat är urfjantigt, låten låter som något Uggla skrivit ihop men sen insett att den inte håller för att hamna på platta. Men när jag fått i mig lite drinkar på euroclub kommer omdömet att säga något annat. Den aspekten måste vägas in.
3

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: