Schlager-Micke

2008-05-04
23:14:18

Generös panel i söndagens program
Det andra programmet i Inför-ESC sändes under söndagkvällen och panelen var verkligen på ett generöst humör. Nu vore det verkligen fel att klaga på att folk är för generösa i de här sammanhangen, eftersom det normalt sett är tvärtom. Kvällstidningarna brukar tävla i att såga bidrag från de flesta länder som tävlar, eftersom allt som inte låter bekant i deras öron (d.v.s. allt som inte låter amerikanskt eller brittiskt) anses vara skräp. Därför känns det skönt med en så öppen och fördomsfri panel som i årets program. Däremot förstår jag inte varför de blandar ihop tippningspoäng med tyckande. Poängen de ger ska ju vara deras åsikter och inte deras tippning.

Men när de väl talade tippning så kändes det som att de var på rätt spår. Armenien är definitivt en av vinnarkandidaterna i år. Och ser man på de andra bidragen som ligger bäst till i bettingen som Ryssland och Ukraina så tycker jag nog att Armenien trots allt vore det bästa alternativet. Även om låten inte alls är någon av mina favoriter.

När det gäller Nederländerna sa Thomas Lundin att den mycket väl kan komma sist. Thomas har helt rätt. Även om många tycker att det finns en drös låtar i startfältet som är sämre (det tycker jag också) så tror jag också att den är "storfavoriten" för att komma sist. Vem ska rösta på Nederländerna när de tävlar med en östinfluerad låt som östländerna gör mycket bättre själva? Dessutom när de går ut direkt efter en stark låt i samma genre? Tyvärr så är det gonatt för holländarna i år också. 

Världens skitnödigaste sångare, Dima Bilan från Ryssland, fick som tur vad inte SÅ höga poäng från panelen som jag fruktade men vad spelar det för roll. Jag kan satsa hela min årslön + Britas orgel på att han går till final. Däremot är det årets mest bekräftade icke-sanning att Timbaland producerat låten. Det har han inte. Producenten är kompositören till låten, Jim Beanz, och han jobbar visserligen för Timbaland men det ÄR inte Timbaland. Men ryssarna har ju gjort helt rätt som promotat ryktet att det är Timbalands låt. Hela Europa kommer sitta bänkade under sändningen och säga "ja just ja, nu kommer den där Timbaland-låten!". Om sen många blir besvikna spelar mindre roll. Folk kommer komma ihåg den - för det var ju "Timbaland-låten" och det räcker.

Här kommer mina betyg på låtarna från semifinal 1 i 0-5-skalan men motiveringar. (det tar för mycket plats)

Montenegro: 2
Israel: 3
Estland: 0
Moldavien: 1
San Marino: 1
Belgien: 1
Azerbajdzjan: 0
Slovenien: 3
Norge: 5
Polen: 1
Irland: 1
Andorra: 3
Bosnien: 4
Armenien: 2
Nederländerna: 2
Finland: 1
Rumänien: 2
Ryssland: 1
Grekland: 3

Kommentarer:
#1: Daniel

Det var ett bra införprogram och i söndags var det bra låtar. Jag tyckte Andorra och Bosnien var bäst! Jag blev så besviken på Diman, låten räcker helt enkelt inte.

2008-05-05 @ 14:31:12
#2: Jerry

Gud, vad snål du är med siffrorna...(;-)

2008-05-05 @ 16:05:23

Du var inte särskilt generös med poängen du. Ryssland tycker jag jättemycket om, även Norge, Slovenien, Grekland och Azerbadzjan. Med den andra semifinalen är helt klart den bästa.

2008-05-07 @ 16:29:36
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: