Schlager-Micke

2008-05-10
20:49:20

5 dagar kvar till avresan mot Belgrad
Det börjar närma sig nu. På torsdag lyfter planet för min del ner till Belgrad och jag har lite jag måste fixa innan dess. Först var tanken att jag skulle göra klart hela min serie Intresseklubben (säsong 2) innan jag åker. Jag inser nu att jag inte kommer att hinna det, men avsnitten kommer att sändas i höst så det är iof ingen katastrof. Just nu kollar jag upp alla möjliga praktiska detaljer, t.ex. vilken valuta de har i Serbien. Tydligen är det dinarer betalar med där. Enligt information jag fått ska det vara runt 30 grader där nere under dagtid. Det låter ju som Sverige just nu:-) Skillnaden är väl att den temperaturen man kan njuta av de här dagarna kommer försvinna ganska snart, eller ja lagom till mitt plan lyfter tycker jag vore lämpligt.

Det är första gången jag besöker Balkan så det ska bli väldigt spännade att se vad de har att erbjuda. Normalt sett brukar Eurovisionresorna bli något av en "inomhus-semester" eftersom man antingen är på arenan, i presscentret eller på Euroclub under dagarna på plats. Den här gången tror jag att det kan bli lite mer chans att se stan eftersom hela sista veckan enbart är genrep till semi och final samt sändningarna av semi och final. Det innebär betydligt mindre repetitioner än de dagar då varje land repar för sig.

Och när man väl sitter där på finalen i arenan och poängen börjar trilla in så går tankarna inte enbart till att rätt låt ska vinna utan också till vart det är man kommer att åka nästa år. Självklart kan sådana faktorer väga in lite grann och om jag skulle göra en önskelista som enbart baserad på resmål så skulle nog favoritvinnarna vara någon av följande:

# Malta
Det vore en ren dröm. Troligen hålls då hela evenemanget på ett område där man har nära till det mesta och där det dessutom är gott om hotell att välja på. När ESC är i en mindre stad märks ju verkligen schlagerfebern i hela stan och inget land i Europa älskar den här tävlingen lika mycket som malteserna. Det skulle vara vi i Sverige då...

# Island
Klimatet är inte kul och det är säkerligen svindyrt men fatta så exotiskt att vara på ett Eurovision i Reykavik. Islänningarna skulle vara så sjukt stolta över att få chansen att arrangera ett så här stort evenemang och det skulle säkerligen bli en riktigt gemytlig stämning. Ja, förutsatt att det finns något hotell att bo på....

# Tjeckien
Prag sägs vara en oerhört vacker stad och landet ligger ju inte så dödligt långt borta från Sverige heller. Dessutom är det tydligen väldigt billigt där så det låter ju klockrent.

Nu är sannolikheten 0 att ESC hamnar i någon av följande länder 2009. Men drömma kan man ju alltid.

Kommentarer:
#1: Elin

Man ska aldrig säga noll, men i det här fallet måste jag (sensation!!) hålla med dig :)

Tyvärr, för Malta eller Island står högt på min vill-fara-till-önskelista också! Det gör även Portugal och Frankrike, som dessutom är två av mina favoritlåtar i år.

2008-05-11 @ 23:58:24

I just visited your site...its abosolutely wonderful... Best of luck to you! You must have some great inspiration in your life. Take care

2009-07-23 @ 11:25:11
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: