Schlager-Micke

2008-12-06
19:44:51

Rätt personer gör upp i Idolfinalen

Kevin och Alice - två värdiga finalister i Idol

Jag fick som jag ville, Kevin och Alice gör upp i finalen av Idol 2008. Redan när det var åtta deltagare kvar i Idol skrev jag att det var min absoluta förhoppning att dessa två blir 1:a och 2:a i år. Kevin för att han varit fullständigt outstandning under hela säsongen och Alice för att hon hållit den högsta lägstanivån av de övriga och tagit sig an alla olika teman på ett ambitiöst och bra sätt. Nu kändes iof Alice och Kevin som ett allt mer självklart finalpar ju längre idolresan gick och jag tror inte en sekund på att röstningen var jämn mellan Kevin, Alice och Robin B under programmet igår. Det sa TV 4 enbart för att få fler att rösta. För enligt läsarundersökningarna på aftonbladet.se och expressen.se - innan resultatet presenterades igår -  så var beskedet solklart: Robin skulle inte ha en chans. Och de här undersökningarna har under hösten stämt väldigt bra med vem som sen har åkt ut.

Robin Bengtsson må ha en helt okej röst men för mig är det ofattbart hur juryn har särbehandlat honom under årets Idol. Visst, han har växt under programseriens gång men utstrålningen och scennärvaron har hela tiden varit skrämmande låg. Men trots det så har han bedömts på en annnan nivå än de andra och Laila Bagge har i varje program sagt "men vilka jättekliv du tagit!!" Men han har hängt löst många gånger eftersom i alla fall en stor del av tittarna inte gått på Laila Bagges snack.

Det Robin om ett år kommer att ha gemensamt med Fillip Williams, Johan Larsson och Andreas Sjöberg är förutom att ingen kommer veta vilka de är (eller var) att alla kommit trea i Idol men blivit bortglömda efter tävlingen. Den enda trean som lyckats är Sibel som kom trea 2005 men 2005 är samtidigt enda året då det varit tre riktigt bra deltagare som varit de tre sista kvar.

Robin hade utan problem kunnat blivit utröstad i första kvalprogrammen. Han var inte bättre än Elias Ringqvist som åkte ut först och om juryn behandlat honom som de behandlade Sepideh, som var en utmärkt sångerska och artist men av någon anledning utsågs till hackkyckling av juryn, ja då hade Robin försvunnit direkt. Så de som tror på någon slags konspiration i och med att juryn valde en så dålig låt till glänsarlåt åt Robin igår, så är den konspirationen svår att få ihop.
Man kan nu utan problem konstatera att både Alice och Kevin är vinnare. Alice kommer med största säkerhet att komma tvåa och ingen tvåa tidigare har misslyckats i karriären efter idol. Inte ens Erik Segerstedt som är den mest profillösa tvåan hittills. Och Kevin tror jag inte kommer att bli en vinnare som glöms bort. Han kanske inte blir någon följetång i medierna, han är alldeles för ohipp för det, men Bert lär ju bjuda högt för att värva honom till Mariann grammmofon.

Kommentar:
#1: Anna Stèen

Jag håller helt och hållet med! Favoriter sen start :D

2008-12-07 @ 19:17:17
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: