Schlager-Micke

2007-10-17
22:51:19

Divornas kamp?

Spekulationerna är i full gång om vilka artister som ska tävla och även om inga artister formellt är klara än så får många betecknas som i praktiken klara. Om en känd artist sjunger på demon till en låt som tagits ut så kommer SVT inte att plocka bort den artisten. Det innebär att Christer Sjögren gör debut i Melodifestivalen. Det är nog den debutant genom tiderna med flest sålda skivor bakom sig och han har redan skapat en hel del debatt. I debattforumet på melodifestivalklubbens hemsida vill en medlem göra en voodo-docka av Christer Sjögren att sticka nålar i. Flera på forumet var direkt villiga att hjälpa till...Själv har jag svårt att förstå vad som är så provocerande med Christer Sjögren. Är det att han haft ihop det med Lotta Engberg (det är han iof knappast ensam om....), att han gör anspråk på att vara en stor Elvis-tolkare? eller att han har för många finnar? Inte för att jag tycker att han är särskilt spännande som artist men han är väl inte sämre än någon annan dansbandssångare.

Trots att ingen artist rent formellt är klar än så är många i praktiken klara då de sjunger på demon som skickades in och redan är kända namn. De namnen lär SVT inte ändra. Och när man läser samlingen av namn så längtar kan det bi tidernas sjöslag. BWO, E-type & Poodles, idolerna Sibel och Ola, Linda Bengtzing, Patrik Isaksson, Lasse Lindh..och det kommer ju komma jokrar också

Divornas kamp stod det idag i aftonbladet. Tydligen är såväl Charlotte Perelli, Helena Paparizou och Carola i högsta grad aktuella. Tre artister som alla vunnit eurovision men det gör de inte på något sätt jämställda. Charlotte och Helena är proffs med fantastiska röster, men de måste vara på topp och tävla med en hit för att lyckas. Det gäller däremot inte Carola. Hon vinner med i princip vilken låt som helst. Hade hon sjungit Samba sambero förra året hade hon säkert vunnit med den också. Ett deltagande av Carola skulle med andra ord rasera hela det berg av förväntningar och ovisshet som börjat skapats nu och de andra deltagarna skulle förvandlas till statister.


Kommentarer:
#1: Joel

Christer Sjögren har leendet för att vinna. Hans falska smile kan fälla vem som helst. Helt i klass med tidigare vinnar genom åren.... Dessutom är han väl snudd på folk-kär ? I min mening katastrof om han vinner hela alltihopa.. men han kan absolut va med för att få lite krydda på tillställningen. Jag vill se Lill-Babs i festivalen. Med en klatchig och svängig låt. Det vore grymt! :P

2007-10-18 @ 18:58:22

I see first time your site guys. I like you :)

2008-04-14 @ 09:17:50

Much to think about excellent web-site!! On a purely personal level "what is Love" section gave much insight into this complex subject.

2009-03-30 @ 09:52:58
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: