Schlager-Micke

2007-10-28
19:05:00

Den första stjärnan har tvingats lämna idol
För mig finns det fyra stjärnor i årets startfält av idol. Amanda Jensen, Daniel Karlsson, Kristoffer Hiding och Evelina Sewerin. Eller fanns snarare. Den första av dom, Evelina Sewerin röstades ut i fredags och det är minst sagt beklagligt. Hon har en rättså unik röst men framförallt är hon en personlighet och det brukar det inte krylla av i såna här program. Hon har ju en säkerhet, naturlighet och rapphet i käften som om hon hade varit artist i 10 år och dessutom hunnit med att jobba som programledare i fem år. Jag hoppas man får se mer av henne i framtiden. Det vore väldigt trist om hon inte får någon karriär bara på grund av att hon åkte ut. För i fredags var Evelina bland de tre bästa i mitt tycke.

Det har skrivit skrivits en hel del om det faktum att det bara är tjejer som åkt ut och dessvärre har det varit samma trend år efter år i idol. Och i Fame factory var det om möjligt ännu tydligare. Nu är i och för sig kvalitén väldigt hög i årets idol men de 8 tjejer som togs ut i kvalprogrammen var betydligt bättre än de 8 killarna i samma omgång, så med det i baktanke är det här resultatet väldigt trist.

Däremot förvånar det mig inte alls att Sam Hagberth, som juryn var enig om var klart sämst i fredags, är kvar i tävlingen. Han hängde inte ens löst. Det här följer idol-traditionen som gällt ända sedan första säsongen. Den som blivit mest sågad har hållit sig kvar längre än de flesta.

2004 var det Stina Joelsson som knappt tog en ton rätt, men klarade sig till de 5 sista.
2005 hette anti-hjälten Jens Pääjärvi som var tveklöst sämst i program efter program men till slut kom fyra. Då hade han på vägen slagit ut såväl både Ola och Måns Zelmerlöv.
2006 blev det två anti-hjätar som juryn aldrig blev av med. Johan Larsson nästlade sig ända fram till tredje plats trots att han var menlösheten själv på scen. Cissi Ramsby kom femma och slog bland annat ut Danny efter att hon gjort ett fullkomligt lustmord på It must have been love. Idol-tittarnas mest horribla beslut genom tiderna.

Sam Hagberth fullföljer alltså bara en tradition i den här tävlingen och han lär bli kvar i många program framöver. Ser man historiskt så borde han komma trea eller fyra. Jag tror nog ändå att det är Daniel Karlsson och Kristoffer Hiding som gör upp i finalen.

Men oavsett hur märklig tittarna röstar så är dom trots allt bättre än juryn. Peter Swartling har inte låtit naturlig på år och dar utan verkar vara mest intresserad av att försöka slå rekord i sköna one-liners. Problemet är bara att one-liners som är inrepeterade inte är särskilt sköna utan bara patetiska. Och jag väntar fortfarande på att Kishti ska ge någon respons med konstruktivt innehåll. I fredags sa hon till Amanda: "Du behöver jobba på din botten, du behöver lite mer oumpfff". Ingen vet vad oumpfff betyder, förmodligen inte ens Kishti själv men detta var trots allt det mest konstruktiva hon sa på hela kvällen. Annars blev det mest "Faan du är gryyyyym", "your fucking amaaaaazing". eller "man blir helt wooooooooooo när du sjunger".

En sån jury förtjänar ingen seriös publik.

Kommentarer:
#1: johanna

bitter ? ;D

2007-10-28 @ 19:07:30
#2: Elin

Tycker också att det var synd att Evelina åkte ut, men det var "syndare" ifjol när Cissi åkte ;)

2007-10-29 @ 16:24:57
#3: Brita

Själv har jag inte sett så mycket på idol, och inte hört evelina göra något bra direkt. Nu efter att Gathania och Patrizia åkt ut tycker jag att det endast är Daniel som är nåt att ha. Sämst av alla är ju den j-la Sam Hagberth som jag bara blir förbannad på.

2007-10-29 @ 21:35:53

Very nice site. Well laid out.

2009-03-27 @ 08:49:23
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: