Schlager-Micke

2007-05-18
16:11:05

Schlagertrav i Eskilstuna
Min kollega i Melodifestivalklubben Stefan "glitter-Stefan" Eriksson anordnade sin årliga schlagerdag på Sundbyholms travbana under torsdagen. Travbanan ligger utanför Eskilstuna så det blev en liten torsdagsutflykt dit. Tjejer och medlemmar i Melodifestivalklubben fick gå in gratis. En något märklig logik kan tyckas men så är det ibland.

Towa Carson och Siw Malmkvist inledde uppträdandena. Men Towa körde faktiskt inte alla har glömt utan det blev lite andra "klassiker" + förstås "c ést la vie" med Siwan. Siw började med att sjunga fel vers och fortsatte sen själv med "vi har det bra, vi här bak i bilen.." och sångmässigt lät det.....sådär om jag ska vara på mitt snälla humör. 

image56 
Siw Malmkvist in action

Desto bättre lät det när Anna "Sahlene" Sahlin, Jimmy Jansson och Sonja Aldén uppträdde därefter. Störst rusning vid den efterföljande skivsigneringen var det tveklöst när Sonja Aldén signerade. Konstigt ,redan nu känns Shirley Clamp lite passé, beror det på att Sonja fyllt upp hennes plats? Båda är artister med bra utstrålning som sjunger liknande låtar på svenska, men personligen gillar jag Sonjas röst bättre. Ibland kan det bli lite för mycket med Shirleys bräk-vibrato. Å när vi ändå är inne på djur. Alla artisterna körde ett ponny-race på travbanan (förutom Siwan som totalvägrade när hon väl satte sig i den lilla sulkyn, men officiellt sa speakern att hon fått "förhinder"). Racet vann Anna Sahlin rätt konfortabelt, men Sonja var bäst av alla på att imitera en häst. Det var riktigt likt.  

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: