Schlager-Micke

2007-05-18
16:30:55

Marija Serifovic i gallerian i Stockholm
Vid 12-tiden idag (fredag) kom eurovisionvinnaren Marija Serifovic till gallerian i centrala Stockholm. Jag hade räknat med att intresset skulle vara ungefär som det brukar vara när ESC-artister besöker Sverige. Ingen bryr sig. Sverige är ett schlagertokigt land, men inte ett eurovisiontokigt land och för de flesta svenskar brukar artisterna i ESC på sin höjd bli "hon med den där porriga klänningen" eller "han som gjorde kullerbytta på scenen" eller något annat som fastnat på medelsvenssons näthinna. Men jag hade fullständigt underskattat intresset den här gången.

Det gick knappt att komma in i gallerian. Den var proppfylld med folk, många av de serber, som skanderade Serbia, Serbia, Serbia. Jag tycker alltid det är kul när en ESC-seger visar sig vara något mer än något som händer på TV en lördagkväll. Att serberna var stolta över sin Marija var tydligt och de har de all anledning att vara. Som vanligt var Marija extremt ostajlad. Hon stod ihopsjunken med en vit halvsunkig T-shirt och framförde Molitva inför flera hundra människor och det blev faktiskt allsång på refrängen. Hon tackade hjärtligt och bredvid henne fanns Jovan Radomir (SVT) som skrivit den engelska texten och dessutom gjort dansremixen av låten. 

Jag undrar hur gallerian hade lått och sett ut om det kommit en plastfolietransa med stjärna på huvudet och sjungit dragspelsdisco istället. Det hade ju mycket väl kunnat bli så eftersom den här turnén var inplanerad sen tidigare för den som skulle vinna och jag var nära att satsa pengar på att Ukraina skulle ta hem det. Även om jag är den förste att gå upp på dansgolvet och dansa "Lasha Tumbai"när Verka Serduchka spelas så är jag glad att det är Marija Serifovic som nu turnerar runt som vinnare.  

image57
Marija Serifovic sjunger Molitva på Gallerian i Stockholm

Kommentarer:
#1: Brita

Gorjan, min kille, såg henne på Kastrup i onsdags kväll när han skulle flyga till Norge... Han hävdade att hon såg butchigare ut i verkligheten, stämmer det?
Kram

2007-05-18 @ 21:51:07
#2: Micke

Ja, Marija ser allt annat än glamorös ut när man ser henne men det verkar ju vara hennes grej. Det är girl-next-door men ytterligare ett snäpp. Girl-next-door som mest håller sig hemms och inte går ut.

2007-05-18 @ 23:11:47
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: