Schlager-Micke

2007-03-12
21:24:28

Efterfest i globens annex

Annexet i Globen var festlokal för den officiella efterfesten och den kändes speciell. Jag har nog aldrig varit på en så stor fest någon gång och man led ingen nöd på mat och dryck direkt. Man kunde plocka på sig hur mycket man ville bland lax, potatisgratäng, rostbiff etc. Gratis är gott, speciellt om det är dyrt! 

Final-efteresten skilde sig markant från efterfesterna på delfinalerna. Finalisterna satt under hela festen i en enskild del av annexet där ytterst få hade tillträde. Men det fanns gott om kända ansikten ändå på dansgolvet där "festpöbeln" fick hålla till. Roligast var nog att se André Pops. Musiken var lite blandad. En hel del schlager blandat med grease, Justin Timberlake och några 80-talsklassiker som "9 to 5" och "Bamboleo".

Alla artister i finalen framförde sina låtar live på scenen. Störst drag blev det när Ola Salo sjöng vinnarlåten "The worrying kind" med Kristian Luuk. Luuk släppte loss rejält och Ola, tja han var lika underbart galen som alltid.

Att se låtarna framföras på scen, ja det har vi ju redan gjort ett antal gånger under den här finalveckan. Men skillnaden nu var att artisterna kunde sjunga direkt till publiken istället för till alla kameror vilket kan göra att vissa låtar lyfter ytterligare. För säkerhets skull var det karaoketext på artisternas låtar på en storbildsskärm i bakgrunden. Förmodligen för att även de finalister som tömt några flaskor skulle kunna genomföra låten. Men det var inga problem för någon faktiskt. Sebastian släppte loss rejält och Måns visade vilken oerhörd talang han är, inte minst dansmässigt och Sonja var lika bra som vanligt.

Något blodigt slagsmål som kvällstidningarna skrev om såg jag inte till. Det gjorde nog ingen annan heller utan det närmaste man kom var väl i så fall när Kristian Luuk flög över Ola Salo när de uppträdde tillsammans på scen. Till slut dök även Salo upp på "pöbel-dansgolvet" och bildade ett dansande tåg som snabbt fylldes på. Stämmningen var på topp! Då var festen plötsligt slut, lokalen tändes och musiken tystnade. Ingen kvart-i-3-dans där inte...

Då är det väl dags att göra en snabbsummering av Melodifestivalen 2007 och utse några vinnare i olika kategorier.
# Gladast: Anna Book. Hur kan hon jämt vara så glad? Hur gör man? Så där roligt vill jag också ha.

# Fullast: Expressens krönikör Anders Nunstedt, eller tomten som han kallas eftersom han jämt går runt med en tomteluva. I Jönköping festade han på.....rätt bra

# Trevligast: Hård konkurrens mellan Måns, Andreas Johnson och Sonja Aldén, men jag får nog säga Sonja Aldén. Trevligare och varmare människa får man leta efter.



# Drygast: Bert Karlsson. Jag försökte intervjua honom två gånger. Första gången tog det slut efter en halv minut då hans mobil ringde och han gick därifrån. Andra gången försvann hann direkt efter att jag frågade varför han trodde Magnus Carlsson floppade. Den "intervjun" tog väl ungefär.....20 sekunder.

# Softast: Kristian Luuk. Han pratar verkligen exakt som han gör på TV annars också.


# Pinsammast: Jag själv, när jag satt på kommunfesten i Jönköping och imiterade Per Sinding Larsen, ända tills jag upptäckte att han var på samma fest och satt 10 meter bort.........Men han hörde inget, nej det kan han inte ha gjort.


Kommentar:
#1: Maria

Du gör så roliga listor, broder!
Det hade vart kul om Per Zinding Larsen hade hört dig. Han skulle nog blivit glad att det var nån som kunde imitera honom så likt... ;-)

2007-03-23 @ 00:18:07
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: