Schlager-Micke

2007-03-26
18:59:10

Det är nästan så att jag blir lite nervös
Även om jag helst inte vill tänka så, så tänker jag så: Sverige har tidernas chans att vinna i år! För ett bättre läge än i år är det svårt att få.

# Vi har en grupp som vet hur man underhåller på scen, med en sångare som verkligen är en STJÄRNA



# Låten är ensam i sitt slag, all annan gitarrbaserad rock i tävlingen är mer mollbetonad och inte "glad gubbrock" som the worrying kind.
# Låten har ett bra startnummer som går ut sist innan pausen och alltså har lite mer tid på sig än de andra att fastna på TV-tittarnasnäthinnor
# Konkurrensen i år är den sämsta sen 2001, minst
# Sverige kommer garanterat att vara favorittippade inför finalen..
...men det sista är väl inte bra, då finns ju risken för att förväntningarna blir för höga och att folk blir besvikna och därför inte röstar, tänker ni kanske då....

Nej, i en tävling med så många låtar finns (nästan) inget negativt med att få mycket uppmärksamhet.
Regel nummer 1: Bli ihågkommen, man kan inte rösta på en låt man inte minns!
Och är man favorit kommer folk lättare komma ihåg den. Men, inga resonemang utan ett stort, MEN.......

Läget var egentligen lika bra 2004 när Lena PH tävlade för Sverige. Då hade vi den bästa låten, med en bra artist, relativt svagt startfält och ett fantastiskt bra startnummer (Lena gick ut näst sist). Ändå blev vi "bara" 6:a. Och ett av problemen då var att Sverige inte hade gått via semifinalen. 4 av de 5 låtar som kom före Lena var semi-låtar. Där har vi ju samma problem nu.

Var det då i praktiken synd att Carola kom så bra förra året att vi slapp kvala i år?
Nej definitivt inte! Årets semifinal är en mardröm. Bara 10 av 28 låtar går vidare och med så sjukt många bidrag är det vädigt lätt att försvinna i mängden, hur mycket Ola Salo än tränger sig genom TV-rutan. Tänk om the Ark hade torskat rejält i lottningen och fått ett tidigt startnummer. Då kanske de hade uppträtt innan folk hunnit slå på kaffet, för "inte orkar man se alla de där 28 låtarna", så tänker nog många, och jag kan förstå dom..
Så, tack Carola för att vi slipper det där semifinals-träsket!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: