Schlager-Micke

2007-02-28
18:56:56

Välkomna till min nya schlagerblogg
Hej alla vänner!

Nu är det premiär för bloggen Schlagermicke. En sida för er som gillar schlager och Micke Olofsson:-) Oj, börjar ödmjukt direkt märker jag... 

I dessa tider blir det ju en rejäl dos av schlager. För mycket tycker nog många. Ganska lagom tycker jag, även om det pågår mer eller mindre hela året för mig när man kollar på bandade repriser, lyssnar på låtarna om och om igen på MP3-spelaren i sommarsolen och har möten med Melodifestivalklubben. Jasså känner ni inte till den klubben? Gå in på www.melodifestivalklubben.se och klicka på "bli medlem" så är det problemet löst;-)

Det är bara några dagar kvar till andra chansen nu. En historisk andra chansen. Tidigare år har den förpassats till söndagsöppet eller någon annan mys-pysig söndagsunderhållning. Där har alldeles för många bra låtar slarvats bort tidigare men den risken är nog mindre nu när det kommer vara mångmiljonpublik. Som både obotlig sportfåne och inbiten schlagerfantast så är ju årets upplägg en våt dröm. Matcher, kvarts- och semifinaler. Jag njuter! Tyvärr kommer jag inte vara på plats men det ska bli mycket intressant. Jag återkommer med mina tips om vilka två som kommer gå till final därifrån.

Appropå slarvats så har det väl slarvats bort låtar i år också, men den här gången kan inte svenska folket beskyllas. Som delfinalerna har varit så har det röstats helt okej men problemet har varit fördelningen av låtarna. Det känns som att Anna Book och Tommy Nilsson åkt in i finalen på en räkmacka, för det motstånd de mötte i Jönköping var löjligt svagt. Det tyckte jag även att delfinalen i Göteborg var. Däremot har de sista två delfinalerna varit mycket starka.

Det har skördat sina offer i form av Magnus Carlsson och After dark i första hand, men även Nanne och Uggla (även om Ugglas framträdande ordentligt skitnödigt och långt ifrån 100%-igt). Och tro inte att delfinalerna lottas. Det finns garanterat en tanke bakom fördelningen men vilken den är kan man ju fundera på både en och två gånger. Thomas G:son har redan två bidrag i eurovision i år. Han vann både i Spanien och Norge, men i Sverige vinner han inte. Samba Sambero med Anna Book lär komma sist i globen. Nej, jag tror att det det blir trion the ark, Måns Selmerlöv och Andreas Johnson som gör upp om biljetten till Helsingfors. Min biljett till Helsingfors har jag som tur vad redan fixat:-)

Välkomna till Helsingfors.....

Kommentarer:
#1: Markus Gunnervall

Tja Micke

När jag städade ikväll så gick jag tänkte på dig och att det faktiskt var ett tag sen vi sågs redan. Vi får fortsätta och hålla kontakten nu även om jag inte är i Stockholm lika ofta.

Jag tror inte att du ska räkna bort Sebastian. Jag funderar faktiskt på att sätta hundra spänn på honom. Vad kan det ge? Fem gånger penagarna?

2007-02-28 @ 21:43:14
#2: Fisk

Tja gosse! Kul med en schlagerblogg! Jag ska inleda med att ge mitt tips inför 2a chansen och Globenfinalen. Uggla vinner allt! Jag tror sköningen Uggla rycker upp sig, det kan ju vara något freudianskt neurosstadium som satt spår i delfinalen med tanke på att han kom sist och floppade 81??? Jag tror det kommer skina mer om Herr Uggla i Nyköping (jag är där och kollar på reper, kan ev skicka några bilder om du vill)

3-2 idag Micke... eller just det, 2-2 (1-0) inofficiellt... :-) Men du ska få revanschchans när du ber om det.

2007-02-28 @ 23:53:12
#3: Mikael Olofsson

Det ligger något i det Markus. Sebastian har en riktigt bra låt och den är dessutom skriven av Peter Kvint som skrev Andreas succélåt förra året så jag ser den som den starkaste utanför trion Måns, the ark, Andreas J.

Det som talar mot Sebastian är två saker. Dels så är Andreas Johnson ganska mycket i samma genre, framförallt som framträdandet ser ut, och jag bedömer hans låt som något starkare. Många kommer nog gilla både Andreas och Sebastians låtar, men fler kommer rösta på Andreas. Dessutom, om man som relativt ny i branchen ska vinna melodifestivalen så tror jag att man behöver en större dos hel-yllefaktor a´la Sanna Nielsen eller Måns Selmerlöv, än vad Sebastian har. Han får säkert en hel del från juryn men spontant tror jag att han hamnar mer i mitten av resultatlistan.

2007-03-01 @ 11:32:19
#4: Mikael Olofsson

Ja fisken, som gammalt Uggla-fan så vill jag ju inte gärna skriva ner hans chanser och det är inte alls omöjligt att han tar sig till globen. Men i globen vinner han inte. Grejen är att Uggla förmodligen kommer få noll poäng av juryn (utom möjligtvis Stockholm men de har ju för vana att rösta tvärtom mot övriga sverige).

Uggla till Helsingfors vore nog SVT:s mardröm eftersom han enbart är ett svenskt fenomen som faller platt för folk som inte förstår texten eller vitsen med hans provokativa fanfar-disco. Men jag har som sagt alltid gillat det:-)

2007-03-01 @ 11:48:40
#5: Mocca

Eftersom att jag i bloggvärlden heter Mocca, så kommenterar jag här som Mocca ;)

Kul att se att du är i gång :)
För egendel så kallar jag ju schlagerfesten -schlagerpesten -men likförbannat så har jag sett varenda delfinal -haha.

Jag hoppas och tror på att Sebastian, Måns Zelmerlöw eller Andreas Johansson sopar hem hela skiten. Och jag hoppas verkligen att Magnus Carlsson tar sig till Globen annars är det verkligen en praktskandal, lika stor som att Anna Book är final.

Ha det bra vännen, och om du kikar in på min blogg (eller någon av er andra fd partners in crime, så kom ihåg att jag bloggar som Mocca ;)

*kram kram*

2007-03-01 @ 22:09:28
#6: Hasse

Oj, oj en schlagerbloggare till att spana in.
Alltid roligt att läsa vad andra tycker, kom jus på att jjag inte läst Bubbes blogg på ett tag. Jag lägger din blogglänk bland mina andra blogglänkar. Håller fortfarnde Tobbes blogg som favorit att surfa in på. Korta inlägg med bilder, Det är bra för stressade människor. Vill jag sedan läsa mer djuplodande Analyser så blir det väl Gustavs blogg som jag besöker, vill jag läsa mer avikande åsikter så väljer jag Kris blogg...Se o Hörs bloggare eller GP eller Nyköpings bloggare...osv.. oj, jag hinner knappt läsa min egen blogg än mindre skriva i den ;-)

Må rätt låt vinna i Globen. Om Sebastian och Andreas nu har samma "telefonröstare" borde det väl vara till fördel för The Ark och Måns...eller?

2007-03-02 @ 09:55:53
#7: david hammerström

Tja Micke, en annan sitter ju ute i en öken oas i Peru. Inte en schlager så långt örat kan nå, men Gessle gillar dom i varje fall. Han och Marie hör man överallt. Hyrde en Taxi en heldag, killen som körde taxin hade två kassetband varav ett var Roxette. Kärlek och Fred, vi höres.

2007-03-03 @ 02:10:55
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: