Schlager-Micke

2007-12-29
23:26:37

Softa juldagar

Julen 2007 börjar lida mot sitt slut och jularna för min del har en tendens att vara väldigt lika år efter år vilket är rätt skönt. Traditionerna lämnar inte så mycket "fritid" över utan en stor del handlar om mer eller mindre nödvändiga återkommande traditioner. Men jag har haft det väldigt skönt och softat koncentrerat i en hel vecka. Men för att sammanfatta julens teman på gott och ont så kommer här lite ris och ros.

Tummen upp
# Julbordet
Jag är inte kräsen när det gäller mat utan gillar faktiskt det mesta. Men även om jag nu är en ganska generös matrecensent så måste jag säga att julmaten är fantastiskt god. Senapsill, lax ja även köttbullar och prinskorv blir grymt gott i kombinationen med allt det andra på julbordet.

# Kan du vissla Johanna (Julafton SVT 16.05-17.00, efter Kalle Anka)
En av de nyare TV-traditionerna på julafton och den allra bästa. Per Oscarsson är helt fantastisk i rollen som den snurrige Nils som plötsligt blir morfar, inte för att han har några barn utan för att lilla Berra vill ha en morfar. 

# Glögg
Egentligen borde man dricka glögg mer än bara under juletid. Få alkoholhaltiga drycker smakar bättre. 

# Vår älskade plastgran
Tänk så skönt det är att slippa handla en ny gran varje år som ändå bara barrar och som garanterat är tio gånger fulare än vår symmetriska eleganta plastgran. Ja men barrdoften då? undrar ni. Eftersom jag har kronisk nästäppa känner jag väldigt lite lukt och om luktsinnet någon gång skulle bli bättre så är det bara att köpa ett luktljus med barrdoft.

# Julmusik
Det finns något starkt mys-pysigt över julmusiken. Stereon ska vara på hela dagarna under julhelgen med körsånger och psalmer så har vi den magiska julefriden.


Tummen ner
# Kalle Anka på julafton
Kommersiellt skräp säger kanske några men inte jag. Kommersiellt får det gärna vara, men problemet är just att det timmeslånga programmet på julafton är just, skräp. Jag har inget principiellt mot tecknad film alls men de olika filmsnuttarna som vevas om och om igen tycker jag bara är helt menlösa, och inte minst sönderciterade..

# Julvädret
I Göteborgstrakten där jag firat jul de senaste 10 åren är det jämt pissväder. Regn regn regn, och i år har det varit värre än någonsin. "I´m dreaming of a white christmas" sjugner Bing Crosby, ja snart är det nog just bara en dröm..

# Mellandagsrean
Jag kan förstå att det här var något unikt för 15 år sen men nu för tiden är det reor i olika butiker året runt och enda skillnaden jämfört med mellandagsrean är att köerna är fem gånger så långa...

# Karl-Bertil Jonssons julafton
Fram till för 10 år sen hade jag ingen aning om att det här programmet existerade och än mindre att det var en tradition att se på julafton. Med facit i hand hade det varit bättre att fortsätta leva i den ovetskapen. Karl-Bertil är mer politiskt korrekt än 10 faddergalor med Agneta Sjödin på samma gång.

Till sist måste jag bara nämna ett fantastiskt café i Göteborg som jag besökte med mina systrar under mellandagarna. När jag behövde gå på toa så insåg jag att det var en väldans tur att jag köpte en kaffe och en bulle på stället, annars hade det blivit dyrt.......
image118

Gott nytt år på er


Kommentarer:

Micke! Ville bara tacka för fantastiskt trevlig bloggläsning. Den enda negativa följden är att jag själv känner prestationsångest inför återuppstarten av min egen blogg...

Gott nytt år på dig!

2007-12-30 @ 21:18:24
#2: Micke

Tack Oscar! Jag lovar att ta en titt på din blogg när du startar upp den. Gott nytt år på dig!

2008-01-01 @ 17:17:31
#3: Hasse

God fortsättning på det nya året!

2008-01-01 @ 23:06:30
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: