Schlager-Micke

2007-12-08
00:50:04

Logiskt att Marie vann Idol
image109
Marie Picasso med segerskumpa

Resultatet i finalen var bästa tänkbara för både Marie och Amanda. Det hade varit en stor belastning för Amanda att tvingas förknippas med den fullständigt hopplösa vinnarlåten som inte passar henne stil för fem öre. Nu får hon tid på sig att göra något eget istället för att stressa ihop en färdigskriven skiva på en vecka. För jag tror absolut att hon kommer att synas och höras i framtiden. Amanda är en stjärna och har en utstrålning slår de flesta som redan är etablerade artister och framförallt en skön stil som känns väldigt geniun.

Marie däremot är betydligt mer beroende av att ha ett skivbolag som ger henne bra låtar, men det är ingen garanti ändå för att hon kommer hålla särskilt länge. Hon sjunger väldigt bra, absolut, och verkar genomsympatisk. Men det är hon inte ensam om. Vad har Marie som exempelvis Charlotte Perelli inte har? Därför passar det perfekt för henne att starta karriären med en listetta (idol-vinnar-låten blir det per automatik), en låt som passar hennes röst betydligt bättre, även om den, som sagt , är totalt värdelös. 

Om jag ska summera årets Idol så var deltagarna betydligt bättre än produktionen. Det fanns både deltagare med en rejäl pipa som Marie, Andreas och Kristoffer och grymma scenartister som Amanda och Daniel. Men problemet var allt som var omkring.

# Juryn säger inget vettigt, ändå inbillar de sig att det de säger, trots att de inte säger något, påverkar allting.
# Att båda finalisterna måste sjunga samma låt är ohyggligt orättvist eftersom de inte kan välja den och den kan passa den ena som hand i handske medan vara totalt mallplacerad för den andre
(Tänk om Andreas mött Amanda i finalen och framfört den här vinnarlåten, då skulle mycket väl han ha kunnat vinna hela skiten)
# Konstiga marginaliserade teman som sen 70-talsdisco och gospel som skördade sina offer.
# Ett på tok för litet urval som togs ut till kvalveckan vilket gjorde de programmen i princip betydelselösa (5 av 16 skulle sållas bort i fem program, 2004 var det 29 av 40 som skulle bort under samma vecka)
# Löjligt utdragna procedurer med menlösa inhopp till höger och vänster, speciellt i finalen.

Nej, deltagarna i årets Idol hade förtjänat en bättre produktion. Men som sagt vi lär nog få se mer av dom. Amanda och Daniel tror jag garanterat kommer att få en karriär. Kristoffer och Marie kan mycket väl få det också. Vem vet, kanske de dyker upp i Melodifestivalen.

Kommentar:
#1: Brita

Ja, jag håller verkligen med dig om det där med vinnarlåten (den var faktiskt ovanligt dålig, även om jag tycker att förra årets också var rätt kass... tycker de bara blir sämre och sämre faktiskt, den enda som varit riktigt bra är ju den från första året!). Jag tror att det lika gärna kunde varit Darin som vann 2004, eller Sebastian 2005, om det hade varit andra låtar.

2007-12-08 @ 18:12:12
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: