Schlager-Micke

2007-04-21
14:09:56

Byt ut Per Sundnes!

Det andra programmet av Inför ESC visades under fredagskvällen på SVT och givetvis är jag framme med mina betyg igen. Skalan är 0-5 och här kommer mina omdömen.

Thomas Lundin
Nu känner man igen Thomas fullt ut. Eller säg så här, han är alltid lika bra i rutan, har alltid vassa, sköna kommentarer och igår höll jag med i varenda ord han sa. Framförallt att han hade civilkurage nog att våga såga Norges hopplösa G:son-lationo. Hans stora kunnande på området ger tyngd till hela programmetoch. Det kan helt enkelt inte bli bättre!
Betyg: 5

Adam Duvå Hall
Det var som det anade lite efter förra programmet. Man börjar så sakteliga förstå hans stil. Att se bortkommen ut men kläcka sköna oneliners och våga ge 0-poängare. Det sistnämnda var han flitig med igår och alla var i mitt tycke helt befogade. Visst, han vet nog inte mycket om schlager men försöker inte ge sken av det heller. Dessutom ger det ett objektivt intryck när man vågar ge endast 3 poäng till sitt eget lands bidrag. Det har bara Thomas Lundin gjort tidigare (förra året, till Lordi).
Betyg: 3

Per Sundnes
Jag trodde aldrig jag skulle sakna den gamle sverigehataren Jostein Pedersen, men Per kan nog få mig att sakna vem som helst i rutan...Han försöker ständigt vara lustig men saknar all form av tajming för att det ska lyckas. Dessutom han hittills bara gett fempoängare till sina nordiska grannar. Modigt! Dessutom gav han 1 poäng till Serbien, inte för låten, utan för att han inte förstod vad dansare, clowner m.m. gjorde på scenen. I en annan låt var det exakt samma ovisshet som var det enda BRA i låten. Dessutom, en poäng till Portugal, fem poäng till Norge, för i princip samma låt.......Hans tips om vilka som ska gå till final är antingen bara provokationer eller ren brist på kunskap i tävlingen. Dessvärre tror jag på det senare. Per, ett sånt här program till och du är på Nanne-nivå!!
Betyg: 1

Charlotte Perelli
Hennes patenterade "det här är fel forrrrrrum" har glädjande nog helt lyst med sin frånvaro i år. Likaså hennes benägenhet att recensera videon istället för låten. Charlotte har varit årets mest positiva överraskning i Inför ESC. Hon känns spontan, lagom elak, bekväm i rutan och vågar också vara rak och ärlig mot de nordiska grannarna.
Betyg: 4

Eirikur Hauksson
Det känns väldigt synd att Eirikur lagt hängslen på sig själv i år eftersom han inte vill såga sina konkurrenter. Jag kan iof förstå det. Han ska ju umgås med personerna han här recenserar i över en vecka i Helsingfors, men jag saknar verligen hans förbehållslösa kommentarer från tidigare. Han ville så gärna kläcka en sån kommentar efter Kroatiens bidrag. Det märkte man, men det gick liksom inte.Tyvärr drar hans något hämmade uppträdande ner betyget.
Betyg: 2


Kommentarer:
#1: Brita

Var det bara jag som tyckte att Per Sundnes 5-poängare till Norge kändes väldigt "krystad" och falsk? Han var väl tvingad till det stackarn. Han sa att han tyckte det var en suverän låt men han såg helt oengagerad ut,, som vanligt ...

2007-04-22 @ 18:55:55
#2: Micke

Jag håller helt med dig Brita!! Det ironiska var ju dessutom att han totalt sågade Portugals låt och gav den 1 poäng, samtidigt som han gav 5 till Norge. Men precis som Thomas Lundin sa, "det är ju samma låt"! Thomas var i alla fall konsekvent nog att såga båda.
På ett sätt lyssnar jag hellre på Portugals bidrag eftersom där slipper man förstå texten och slipper störa sig på ett uttal som ligger på mellanstadienivå..

2007-04-22 @ 21:55:03
#3: Markada

Nice security code. Does it work?

2009-11-24 @ 12:30:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: