Schlager-Micke

2013-05-17
17:20:52

Märklig start och storslagen avslutning av finalen
Startordningen i finalen är nu satt och den blev följande:

 1. Frankrike
 2. Litauen
 3. Moldavien
 4. Finland
 5. Spanien
 6. Belgien
 7. Estland
 8. Vitryssland
 9. Malta
 10. Ryssland
 11. Tyskland
 12. Armenien
 13. Nederländerna
 14. Rumänien
 15. Storbritannien
 16. Sverige
 17. Ungern
 18. Danmark
 19. Island
 20. Azerbajdzjan
 21. Grekland
 22. Ukraina
 23. Italien
 24. Norge
 25. Georgien
 26. Irland
Detta är unikt då det är den första ESC-finalen där startordningen inte är lottad utan bestämd av SVT (läs Christer Björkman). Det som lottats är om låtarna skulle hamna på den första eller andra halvan men sen var det fritt fram för Chrille. Så här tänker jag om startordningen. 

Först vill jag säga att den blir en högklassig final med många bra låtar och en väldigt bra produktion av SVT. Att Frankrikes introverta indielåt inleder tävlingen är dock för mig obegripligt. Den är vare sig publikfriande eller bra och när den sen följs av Litauens märkliga låt framförd på Andrius "KGB-engelska" så är jag rädd att det finns folk som byter kanal. Resten av startfältet känns däremot logiskt. De allra flesta förhandsfavoriter hamnade på den andra halvan och de avslutande låtarna är fantastiskt bra.  

Irland går ut allra sist och lämnar tittaren med en glad känsla. Georgien har också ett väldigt bra startnummer då de är näst sist mellan Norges elektropop och Irlands glada dansakt. Jag tycker att Tysklands Cascada hade varit den perfekta avslutningen men nu när de tyvärr drog första halvan så hamnade de ändå ganska bra efter Maltas feel-goodlåt och Rysslands stora ballad.

Danmark ligger självklart bra till som startnummer 18 men jag känner fortfarande att Danmark inte lever upp till det enorma favorittrycket. Jag återkommer med min tippning imorgon. 


 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: