Schlager-Micke

2013-02-11
12:06:12

Finlandssvenska Krista Siegfrids segrade i Finland
Den finska finalen avgjordes i lördags och för en gångs skull vann en artist jag hade lite koll på innan, finlandssvenska Krista Siegfrids. Jag följde noga det svenskspråkiga "inför-ESC"-programmet på YLE "De Eurovisa" förra året då de gjorde betydligt mer seriösa och fyndiga analyser av startfältet i ESC än den tramsiga svenska upplagan. Där hade de en gästtyckare i varje program, däribland Krista Siegfrids. Ett charmigt energiknippe som tidigare varit med i talangprogrammet The voice of Finland

I lördags vann hon som sagt den finska finalen med en låt som det varit en del kontroverser kring. Låten heter Marry me och har kritiserats av vissa för att vara en antifeministisk hejaklacksvisa då den handlar om en tjej som går runt och väntar på ett frieri och gör vad som helst för att det ska inträffa. 

Finland är ju landet som aldrig någonsin stagnerar i de här sammanhangen. De testar alltid något nytt och ingenting verkar vara främmande för dem vilket ofta är mycket uppfriskande. Det är inget snack om att Marry me är oerhört cathcy och att scenshowen är effektiv och Krista är proffsig och går genom rutan. Man behöver inte vara Einstein för att förstå temat i låten och min spontana känsla är att finnarna nog kan få sin bästa placering på några år i år. Döm själva. 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: