Schlager-Micke

2012-06-24
13:11:16

Sommarledigt på bloggen
Som ni vet så är lågsäsongen för Melodifestivalen och Eurovision ganska lång. Därför gör jag nu som jag brukar, alltså tar uppehåll en längre tid på den här bloggen. Det är dags för sommarlov helt enkelt. Men stort tack till er som varit inne och läst och tyckt till. Det känns ju extra roligt att ta uppehåll nu efter en sån här schlagersäsong som slutade med en svensk ESC-seger! Och det känns också extra roligt för mig personligen att den enda delfinal jag var på plats på i årets MF var just den i Växjö där Loreens Euphoria presenterades för första gången. Det var inte lätt att få grepp om den på det enminuts-klipp som lades upp på SVT Play. Där hade de plockat slutdelen av låten och utan uppbyggnaden är det svårt att ta den till sig. Men på scen i Växjö kändes det direkt som att det här var en potentiell slutvinnare i Globen. Och innan globenfinalen skrev jag på bloggen att Loreen har alla chanser att vinna i Baku. Det var helt enkelt det mest kompletta vi någonsin skickat till ESC och logiken visade sig hålla den här gången - som tur var!

Jag ser verkligen fram emot en ny schlagersäsong där alltså Sverige går in som titelförsvarare och där ESC kommer att avgöras i Sverige, och troligen Stockholm. Det är inte helt ovanligt att många länder försöker efterlikna förra årets vinnare i nästa års ESC. Det här är sällan framgångsrikt men jag skulle inte tacka nej till att ha en drös välgjorda danslåtar i tävlingen nästa år. Men detta ligger som sagt långt fram i tiden. Jag tror att jag kommer igång med bloggandet i början på nästa år när schlagersäsongen börjar närma sig. Men till dess får ni ha en riktigt skön sommar och höst!

Och vad passar bättre än att titta på Loreens vinnarframträdande i Baku en gång till. Det kan inte ses för många gånger:)


Kommentar:

Dear Micke, tycker det är hög tid att du avrundar din semester och skriver ett inlägg eller två om det som händer inför melodifestivalen och Eurovision song contest. Skulle gärna höra din syn på vad du tycker om att lotta startordningen i Eurovision nästa år.

Hoppas sommaren varit till belåtenhet

hälsningar
Schlageroskar

2012-11-08 @ 11:33:08
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: