Schlager-Micke

2011-02-11
16:49:14

På plats i Scandinavium ikväll
Jag hade bestämt mig för att inte se någonting av årets MF live. Ni vet kanske hur jag resonerar redan men det handlar om att jag inte tycker att det finns mycket mervärde i att vara på plats live. Man ser sämre, man hör sämre och man blir den första att ringa de som suttit framför TV-apparaterna för att fråga "hur var det?". Jag står fast vid den åsikten och jag kommer inte att se någon av sändningarna på lördagskvällarna i arenan - inte ens finalen.

Men jag gör ett undantag från min live-protest ikväll. Det är ju genrep i Göteborg (som nästan är min hemstad numera) och jag tycker att det finns större anledning att se ett genrep än själva sändningen. Ofta testar programledarna och hela produktionen fler grejer på fredagen för att se vad som håller och inte håller till sändningen. Det gör genrepet lite mer spontant och överraskande. Samtidigt får man ju en chans att verkligen se och höra låtarna innan själva sändningen och bilda sig sin uppfattning. Vad ska man då säga om startfältet ikväll?

Sanna Nielsen är med ännu en gång och hon gör aldrig ett dåligt jobb på scenen. Få artister i Sverige är lika säkra på att leverera på scen som Sanna. Jag utgår ifrån att hon kommer att ha en bra låt för hon borde ha ett hyfsat urval av låtarn att välja mellan. 

Brolle är ju en person vars framtoning jag har extremt svårt med. Ofta jobbigt pretto, men men, har han en bra låt så kommer jag hålla även på honom. Det här är låtarnas tävling. 

Daniel Karlsson (the Moniker) var en av de största talangerna i Idol 2007 och något som ofta är genomgående för idoldeltagare i MF är att de sällan eller aldrig gör bort sig. De kan det där med kamerorna och att leverera i direktsändning och deltagare från Idol och Fame factory har ett fantastiskt facit att gå vidare i den här tävlingen. 

Elisabeth "Bettan" Andreasson, den gamla festivalräven, blir självklart också intressant. Trots sin storhet i den här tävlingen har hon nog inte särskilt stora fördelar av att vara Bettan. Inte några nackdelar heller så det är bara frågan om hon valt rätt låt den här gången. 

Många frågor ska besvaras och ett delsvar kan jag ge imorgon när jag sammanfattar intrycken från genrepet ikväll.

Vi hörs då! 


Kommentarer:
#1: Jon

Melvin hävdar att Babsan är bäst (han förutsåg ju Swingfly förra helgen)

2011-02-11 @ 18:53:46
#2: Ellen

Hej Micke!

Intressant att läsa det du skriver om genrepen. Jag tycker också att mervärdet är större i just ett genrep. Det är ju faktiskt något unikt till skillnad från själva tv-sändningen. Sen har jag bara lyckats få tag på biljetter till just genrep, 3 st hittills... ;-)

Och i bloggsyfte är det ju helt klart bättre med genrep, då kan man blogga nästan lika mycket i förväg som de riktiga journalisterna. :-)

Hälsningar

Ellen

2011-02-11 @ 23:16:35
#3: Micke

Usch Jon, du får uppfostra Melvin lite bättre ännars leder han tävelingen in i fördärv. Babsans låt är ju bara hemsk!



Tack Ellen! Skönt att höra att någon håller med mig på den här punkten. Jag tycker det låter klockrent att du har biljetter till tre genrep och inga sändningar. Se det som en jackpot!

2011-02-12 @ 13:51:12
#4: Jon

Kan vara så eller det är tom mycket troligt att Melvin fastnade för "HARRIBA". Han verkar tycka att detta var ett omväxlande och spännande inslag i en låt.

2011-02-12 @ 21:50:11
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: