Schlager-Micke

2008-03-07
13:30:29

Andra chansen
Imorgon är det äntligen dags för Andra chansen. Jag har verkligen sett fram emot det här. Matcher "head to head" mellan artister och låtar i helt olika genre. Det är verkligen ett fantastiskt upplägg, även om det kanske inte är helt rättvist. Den populäraste låten går alltid vidare, däremot kan den näst populäraste torska en finalplats på lottningen. Det drabbade Magnus Uggla förra året och även om jag var grymt besviken över det så är ju ändå den näst populära i Andra chansen knappast en låt som slåss om slutsegern i Globen ändå.

Jag försöker mig på ett tips inför duellerna imorgon.

E-Type & the Poodles mot Sibel

ojoj, det här blir jämt. Många, bland annat jag själv, trodde att E-type och pudlarna skulle gå direkt till globen men det berodde delvis på att nummret är väldigt mycket bättre live än i TV. Refrängen på Line on fire tillhör inte någon av de bästa E-type skrivit men visst, de vet hur man levererar på scen. Sibels ballad växer för varje lyssning och folk har den färskare i minnet. Hon drar det längsta strået här.

Sibel vidare


Ola mot Caracola

Caracola gjorde ett klockrent framträdande i Linköping och deras Smiling in love är publikfriande och uppfriskande, men det kommer inte att räcka. Även om jag inte alls tycker att Olas låt levde upp till Natalie eller SOS från i somras så talar det mesta för att det här blir en enkel resa för Ola. Dels så var det nästan dubbelt så många röstande i hans delfinal i Västerås jämfört med i Linköping. Dels så kan Olas framträdande bara bli bättre jämfört med falsksången senast.

Ola vidare


Johnson & Häggkvist mot Nordman

Tveklöst den mest omdiskuterade matchen i Andra chansen och alla de som vill ha bort Carola har ju sin livs chans här. För det här är ju enda gången TV-publiken kan rösta "minusröster" på någon genom att rösta på motståndaren. Även om en del säkert kommer att rösta på det sättet mot Carola så tror jag inte att majoriteten gör det. Där är det starkaste nummret som fäller avgörandet och i mitt tycke har "Androla" en klart starkare låt och ett bättre nummer än Nordman. Vinnaren i den här matchen lär ta ena finalplatsen.

Johnson & Häggkvist vidare


Suzzie Tapper mot Therese Andersson

Therese är klar favorit bland oddsättarna men den här matchen kan nog bli jämnare än många tror. Suzzies låt är hemtrevlig och har hög "Sonja"-faktor. Men jag lutar nog ändå åt att Therese tar hem det här. Hennes nummer är allt som Suzzies inte är. Händelserikt, expoplosivt och engagerande. Jag tror Suzzie fick rejäl draghjälp av allt snack om hennes sjukdom senast. Den nyheten ger inte samma effekt nu.

Therese Andersson vidare


Semifinaler

Sibel mot Ola

De möttes i Idol 2005. Den gången fick Ola storstryk av Sibel. Ola kom bara 8:a medan Sibel nosade på en finalplats och slutade trea. Den här gången tror jag Ola får revanch. Låtmässigt tycker jag Sibel är många klasser bättre, men även om jag inte förstår vad som är bra med Olas låt så verkar tillräckligt många andra förstå det. Jag hoppas jag har fel men jag tror Sibel snubblar på målsnöret till finalen.

Ola till final


Johnson & Häggkvist mot Therese Andersson

Androla har redan avärjt det stora hotet och de kan nu jogga i mål som finalister.

Johnson & Häggkvist till final

Kommentarer:
#1: Fisken

Håller med dig i det mesta här. Men jag tror att Carola går på sin största nit imorgon. Om inte hon och Johnson tar sin mediokra powerballad till oanade höjder ska de inte till Globen. Tycker glorian har hamnat på sniskan i årets tävling för Carola, kanske Johnson som drar ner den, eller så är det en för kass låt helt enkelt. Heja Nordman iaf, ska ge honom 3 sms röster. Sen vill jag ha igenom Olas sköna 80-talslåt, mmmmm... jag som gillar retromusik känner verkligen för denna låt som jag tror växer för den stora publiken imorgon - Mitt tips Ola och Nordman till Globen!

2008-03-07 @ 15:19:24
#2: Fisken

20 kr på Caracola/Nordman till final 100ggr insats.
40 kr på Ola/Nordman till final 16ggr insats.

Nu skickar vi hem Androla!

2008-03-08 @ 11:55:30
#3: Dulle

På aftonbladets hemsida kan man rösta på sin favorit.

Vem är din favorit i Andra Chansen?
Ställningen just nu:
Ola (11.3 %)

E-Type & The Poodles (15.0 %)

Sibel (16.3 %)

Johnson & Häggkvist (17.2 %)

Nordman (24.1 %)

Caracola (6.2 %)

Thérèse Andersson (4.9 %)

Suzzie Tapper (5.0 %)



Man tackar! Go Nordman!

2008-03-08 @ 14:50:35
#4: Kevin

Johnson och Häggkvist har betydligt starkare och bättre låt än Nordman. Hoppas folk inte röstar på Nordman bara för att det inte vill ha Carola i final!

Heja Androla!

2008-03-08 @ 19:49:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: