Schlager-Micke

2008-02-14
21:08:05

Ranking av delfinalerna

Jag passar på att slänga ut en ny lista mitt i all schlagerhysteri. En lista som kan förändras inom några veckor, det handlar nämligen om delfinalerna. Sedan 2002 så har det varit fyra delfinaler varje år som bekant och jag tänkte nu ranka de fem bästa och de fem sämsta. Den senaste delfinalen i Göteborg platsar inte på någon av listorna utan var ganska genomsnittlig tycker jag. Men så här är listan i nuläget.


De Bästa delfinalerna

1. Delfinal 4 i Gävle 2007

Aldrig har konkurrensen bland de fem bästa varit så hård som i Gävle. Andreas Johnson och Sarah Dawn Finer gick vidare, Magnus Uggla och Sanna Nielsen till Andra chansen (Sanna senare till final medan Uggla halkade på målsnöret i Andra chansen) och After Dark 5:a med den genialiska Åh när ni tar saken i egna händer. Omänskligt hård konkurrens!

2. Delfinal 4 i Malmö 2004
Märkligt nog den enda delfinal som hållits i Sveriges tredje största stad men det kompenseras av ett fantastiskt startfält. Vinnaren Lena PH, klassikerna La dolce Vita och Min Kärlek och en Andrés Esteche i högform. Brandsta-Glenn var chanslös i det här startfältet med sin Boom bang-a-bang, och det var nog ingen slump att han placerades i det här startfältet. 

3. Delfinal 2 i Göteborg 2003
Fame, Sanna Nielsen, Alcazar, fjolårssuccén Bransta city släckers, Pandora....Ja inte ens Alcazar lyckades ta sig direkt till final med Not a sinner nor a saint och Brandsta-Glenn hamnade även här i det tuffaste startfältet. Jag tror inte det var en slump här heller....

4. Delfinal 1 i Göteborg 2005
Det var ett enormt slöseri med bra låtar i den första delfinalen 2005. Speciellt med tanke på att det inte kom särksilt många bra i de övriga tre delfinalerna. Både Linda Bengtzing och Alcazar som hamnade i Andra chansen här gick till final och det säger inte lite. Karl Martindahl och Johan Becker hade oturen att hamna på den försmädliga femteplatsen när Shirley Clamp och en comebackande Nordman gick direkt till final.

5. Delfinal 3 i Örnsköldsvik 2007
Fördelningen av låtarna 2007 är värt att diskuteras. I princip alla låtar med vinstchans bakades in i de två sista delfinalerna som blev alldeles för tuffa. Inte ens Sonja lyckades gå direkt till final från det här heatet med För att du finns. Och självaste Magnus Carlsson missade både final och Andra chansen med Live forever. Glömde jag nämna att Måns tävlade med Cara mia här...


De sämsta

1. Delfinal 2 2005 i Linköping
Jag tycker synd om de som satt i Cloetta center den här kvällen. De borde få pengarna tillbaka. Bidragen var rent skräp, den enda som var bra var Arja Saijonmaa och hon kom sist! Till och med programledarna Henrik Schyffert och Erik Haag var usla och vem kan idag nynna på Sanne Salomonsens Higher ground som gick vidare härifrån?

2. Delfinal 3 2002 I Sundsvall
Hanna och Linas Big time party gick till final härifrån. Det var den sämsta låt som någonsin gått till final - fram till för en vecka sen....Men faktum är att det inte fanns mycket som var bättre i detta usla startfält. Det var mest menlösa dansband, och så Rolf Carlsson förstås....

3. Delfinal 1 2007 i Jönköping
De två finalisterna Anna Book och Tommy Nilsson lyckades sammanlagt skrapa ihop en poäng i finalen. Det säger det mesta.

4. Delfinal 2 2006 i Karlstad
Magnus Carlsson till final med sin i särklass sämsta låt någonsin. Kikki till final med sin i särklass sämsta låt någonsin. The Elephantz! Tidernas kalkon. Nej den här kvällen hade inte jag kul framför TV:n.

5. Delfinal 2 2007 i Göteborg
2007 fick verkligen en mardrömsstart, efter två veckor fruktade jag en katastrof. The Ark är det enda ljuset i Scandinaviums mörker här. Jimmy Janssons låt var patetisk, Jessica Anderssons likaså. Marie Lindberg...Nej, inga fler kommentarer nu är listan slut.


Kommentarer:
#1: Uppsala dude

Micke, du är kungen!!

2008-02-14 @ 21:59:15
#2: Hasse

Hola! Det är alltid lika roligt att läsa dina åsikter.

2008-02-16 @ 07:55:49
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: