Schlager-Micke

2008-02-17
08:59:51

Glöm min tidigare skräll-lista
Jag var lite för snabb med att göra den där listan över de största skrällarna i delfinalernas historia inser jag nu. Att Carola & Andreas Johnson, Sveriges största tillsammans med en av Sveriges största artister, missade direktplatsen i final är den största skrällen i Melodifestivalens historia. Jag har svårt att se vilka andra artister i Sverige som skulle vara en större skräll om de missade en final, men jag kommer knappt på någon.

# Kent? Visst de säljer snuskigt mycket skivor och har Sveriges mest hängivna fans, men de är inte alls garanterade röster från stugorna på samma sätt.

# Tommy Körberg? Ja visst är han stor, men Carola är större. Carola i en duett med Tommy hade däremot varit en ännu större skräll.

# BAO med Helen Sjöholm? Ja, det är faktiskt i närheten. Blir man etta på svensktoppen med vilken låt som helst och ligger kvar på listan i fyra år med samma låt - då har man stöd i stugorna. Fullt jämförbart.

# Roxette? Har definitivt sina bästa år bakom sig även om Per Gessle fortsätter leverera hits så inte heller de är i paritet. Då skulle nog Gyllene tider vara mer konkurrenskraftig i det här fallet. Där snackar vi om en grupp som är stora i alla svenska folkhem. Ja, okej då, en återförening av Gyllene tider med en klassisk popdänga. Det vore en fullt jämförbar skräll, men varför skulle de få för sig att vara med? För att de börjar få ont om pengar? Det är väl bara att låna av Per Gessl.........eller förresten, glöm det där sista. 

                                                                     image146

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: