Schlager-Micke

2007-06-16
10:35:51

Tillbaka i Stockholm igen
Nu är jag hemma igen efter min soliga Göteborgsvistelse. Jag hann med ett besök på den nystartade Schlagerklubben (icke att förväxlas med Melodifestivalklubben) innan jag lämnade stan. Det var ett uteställe vid Kungsportsplatsen som varje torsdag kör schlagertema och dagen till ära var personalen klädda i partyhattar. Tummen upp för sånt! Det kändes som en schysst golden-hits-kväll med de klassiska hitsen. Så för er som är i Göteborg någon torsdag i sommar så kan jag varmt rekomendera att gå dit. Se till att kila in strax innan 22.00 då det officiellt startar bara, då slipper ni förhoppningsvis betala entré;-)

Jag såg programmet för årets allsång på Skansen nyligen. Många bra artister fanns på listan. Verkligen. Spontant tyckte jag tisdagen den 10 juli kändes starkast med bl.a. Jerry Williams, Lasse Berghagen och Lasse Holm. Sen ska det bli ruggigt kul att se MA Numminen på sollidenscenen. Kultfinnen som gjorde sig oförglömlig med sin Gummiboll och som jag faktiskt intervjuat på telefon en gång. Han pratade så otroligt långsamt att jag i princip tvingades klippa mellan orden för att inte radiolyssnarna skulle spricka av otålighet. Men att bara få höra ..som en boll kommer jag tillbaks till dig.....blir ju något jag redan nu längtar till.

Men jag får se om jag verkligen tar mig till skansen i år. Jag brukar besöka allsången någon gång varje år men för mig är det ingen 5-plus-upplevelse. Snarare kan jag rada upp ett antal stora problem med att gå dit.
 
1. Man måste vara där så vansinnigt tidigt om man ska se något. Annars har man minst lika trevligt och tio gånger mer bekvämt hemma i soffan.
2. Själva TV-sändningen är egentligen det minst roliga med att vara där, eftersom utrymmet för spontanitet är begränsat till noll och artisterna sjunger in i kamerorna istället för till publiken. 
3. Ljudet i högtalarna brukar vara under all kritik.
4. Anders Lundin.  

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: