Schlager-Micke

2013-05-17
17:20:52

Märklig start och storslagen avslutning av finalen
Startordningen i finalen är nu satt och den blev följande:

  1. Frankrike
  2. Litauen
  3. Moldavien
  4. Finland
  5. Spanien
  6. Belgien
  7. Estland
  8. Vitryssland
  9. Malta
  10. Ryssland
  11. Tyskland
  12. Armenien
  13. Nederländerna
  14. Rumänien
  15. Storbritannien
  16. Sverige
  17. Ungern
  18. Danmark
  19. Island
  20. Azerbajdzjan
  21. Grekland
  22. Ukraina
  23. Italien
  24. Norge
  25. Georgien
  26. Irland
Detta är unikt då det är den första ESC-finalen där startordningen inte är lottad utan bestämd av SVT (läs Christer Björkman). Det som lottats är om låtarna skulle hamna på den första eller andra halvan men sen var det fritt fram för Chrille. Så här tänker jag om startordningen. 

Först vill jag säga att den blir en högklassig final med många bra låtar och en väldigt bra produktion av SVT. Att Frankrikes introverta indielåt inleder tävlingen är dock för mig obegripligt. Den är vare sig publikfriande eller bra och när den sen följs av Litauens märkliga låt framförd på Andrius "KGB-engelska" så är jag rädd att det finns folk som byter kanal. Resten av startfältet känns däremot logiskt. De allra flesta förhandsfavoriter hamnade på den andra halvan och de avslutande låtarna är fantastiskt bra.  

Irland går ut allra sist och lämnar tittaren med en glad känsla. Georgien har också ett väldigt bra startnummer då de är näst sist mellan Norges elektropop och Irlands glada dansakt. Jag tycker att Tysklands Cascada hade varit den perfekta avslutningen men nu när de tyvärr drog första halvan så hamnade de ändå ganska bra efter Maltas feel-goodlåt och Rysslands stora ballad.

Danmark ligger självklart bra till som startnummer 18 men jag känner fortfarande att Danmark inte lever upp till det enorma favorittrycket. Jag återkommer med min tippning imorgon. 


 

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: