Schlager-Micke

2012-03-21
18:36:44

Sverige startar som nummer 11 i semin
Startordningen i semifinalerna i ESC avgjordes häromdagen och Sverige fick startnummer 11 i sin semifinal. Vilken halva Sverige skulle hamna på i sin semi var redan klart sen tidigare, men nu fick man alltså det exakta startnummret. Själva startnummret i sig har egentligen ingen betydelse alls, däremot har det viss betydelse vilka låtar som startar före och efter Sverige och där är det bara att säga grattis. Slovenien och Kroatien går ut före Sverige och här snackar vi två softa, väldigt softa låtar med ett helt annat musikaliskt uttryck än Sverige. När blixtarna slår ner i inledningen av Loreens nummer kommer både publiken i arenan och framför TV-apparaterna att vakna till. Och låten efter Sverige är Georgien. En mycket märklig låt som verkar haft som mål att komma på så många dåliga rim som det bara går på ordet joker. Den borde rimligtvis inte ta bort uppmärksamheten från Sverige.

Nu är den viktiga startordningen inte i semifinalen för Sverige utan i finalen. Ja, jag räknar kallt med att Sverige går till final utan problem, och det tror jag att vi hade gjort oavsett var vi hade lottats. I finalen däremot gäller det att ha lite tur. Drömscenariot är att Sverige går ut sist efter flera ballader och avskalade nummer. Att vi blir den där magiska finalen som alla sitter och väntar på. Mardrömmen är att det blir som förra året. Då gick Sverige ut tidigt, direkt efter Irland - den enda låten i startfältet som liknade Sveriges. Men förra årets tredjeplacering visade väl att startordningen inte har betydelse, eller? Tvärtom, jag tror Sverige hade vunnit om vi hade fått Ukrainas startnummer, nummer 23, som så länge var ledigt, men som Ukraina lyckades dra istället (den kom på en sensationelll fjärdeplats). Det enda vi kan trösta oss med i det här fallet är att irländarna förmodligen förlorade ännu mer på att ligga före Sverige.

Det är bara att hoppas att Loreen har mer lycka när hon ska dra det där startnummret i finalen. För ja, jag går händelserna i förväg den här gången. I år kan vi bara inte missa final.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: