Schlager-Micke

2012-03-04
18:05:18

Startordningen i finalen är klar
Nu är finalfältet klart och startordningen är alltid intressant att analysera. Så här valde SVT att placera årets 10 finalister. 

1. Shout it out - David Lindgren
2. Jag reser mig igen - Thorsten Flinck & Revolutionsorkestern
3. Mystery - Dead by April
4. Why start a fire - Lisa Miskovsky
5. Baby Doll - Top Cats
6. Euphoria - Loreen
7. Soldiers - Ulrik Munther
8. Mirakel – Björn Ranelid feat. Sara Li
9. Why am I crying - Molly Sandén
10. Amazing – Danny Saucedo

En sak överraskar med startordningen. De två huvudvaforiterna brukar alltid få startnummer 1 och 10 och i år har det varit väldigt tydligt att det funnits två låtar som stuckit ut från de övriga, Loreen och Danny. Danny går ut sist men Loreen fick inte startnummer 1 utan nummer 6. David Lindgren placerades på den heliga ettan och det bevisar väl (om det nu var någon som tvivlade på det) att han vann delfinalen i Göteborg. Samtidigt betyder inte startnummret mer än att man kan lista ut lite hur Christer Björkman bedömer låtarnas styrka. Lena Philipsson var storfavorit 2004 och placerades på startnummer 6 - och vann. Det tror jag Loreen gör också.

Det mest väntade startnummret var att Thorsten Flinck fick nummer 2. Christer Björkman placerar alltid en Andra chansen-låt som nummer två i finalen (han har gjort det sex år i rad nu) och Thorstens låt är en typisk sån låt.

Det är inte klart än vilka länder det är som kommer att ha röstande jurygrupper i finalen, men samtliga juryröster kommer - precis som förra året - att komma från utlandet. Spontant känns det som att de utländska juryrösterna kommer att hagla över framförallt Loreen. Men även Danny och Molly Sandén kan nog vänta sig en hel del.


Kommentar:
#1: Jon

Är väl väldigt troligt att Christer ville separera David och Danny så mycket som möjligt och därför fick de 1 och 10. Detta gör också att programmet börjar och slutar med fartfyllda shower. Loreen fick därför 6/7 positionen (och vinner troligtvis) ;-)

2012-03-08 @ 17:21:01
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: