Schlager-Micke

2012-03-12
23:10:05

Danny fick överlägset flest röster i delfinalerna
SVT har nu släppt samtliga röstningssiffror från delfinalerna och det är alltid en intressant läsning. Ofta blir man överraskad och alltid finns det någon som periodvis i programmet har haft en finalplats men sen blivit omkörd. Det gäller även i år. Klicka på den här länken så kan ni se samtliga resultat.

http://svt.se/melodifestivalen/article22852.svt/BINARY/totalresultat2_melodifestivalen_2012.pdf

Det mest anmärkningsvärda med siffrorna är det faktum som sipprade ut i Expressen redan innan finalen - att Danny, inte Loreen, fick flest röster av alla i delfinalerna. Och det är ingen liten marginal. Danny fick sammanlagt 223 227 röster när han tävlade i Malmö. Loreen fick "bara" 160 351. Det är tur att Danny inte visste om det innan finalen för i så fall hade han säkerligen blivit än mer knäckt när Loreen vann. För detta visar ju i praktiken att det var Danny som var den egentliga storfavoriten, Loreen utmanaren. Att den slutgiltiga vinnaren i Globen inte fått enskilt flest röster i delfinalerna är dock inget unikt. Det har hänt flera gånger. Däremot är det mer ovanligt att den som fått flest röster i delfinalerna inte får högsta poäng från tittarna i finalen, och har snackar vi som sagt en stor marginal.

Absolut närmast att nå final var Sean Banan. Det skilde bara 1073 röster mellan honom och tvåan Dead by April i Växjö och det känns så onödigt. Hörrni föräldrar, kunde ni inte ha låtit barnen fått sitta uppe och se hela sändningen och rösta en gång till! Då hade vi ju haft bananen i final istället för de där trista Dead By April.

Även Mattias Andreasson var ytterst nära avancemang i Leksand. Det skilde bara 1740 röster mellan honom och Youngblood för att nå Andra chansen. Samtidigt har det mindre betydelse i det här fallet. Mattias hade varit totalt chanslös i Andra chansen, precis som Youngblood var.

I Leksand visade det sig också att Björn Ranelid och Sara Li knappast hade det stora stod hos folket som man kan tro. Med sina 80169 röster så var de den finalist som fick klart minst röster i sin delfinal. Ja faktum är att med det röstantalet hade de inte ens gått vidare till en andra röstningsomgång veckan efter. Charlotte Perrelli fick veckan efter fler röster än Ranelid och Sara Li - då räckte det bara till en femteplats.

När det gäller duellerna i Andra chansen så fanns ingen riktig nagelbitare i år. Samtliga segrar var med ganska god marginal. Mest överlägsen var Sean Banan som fick mer än dubbelt så många röster som Youngblood. Men rösterna minskades, precis som i Växjö, rejält för Sean från första till andra omgången och mot Thorsten Flinck var hans chanslös.

Minst röster fick - föga överraskande - OPA med Allting blir bra igen. Men 7017 röster är absolut inget bottenrekord i de här sammanhangen så värre kunde det ha varit.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: