Schlager-Micke

2012-06-06
00:09:01

ESC i alla tre storstäderna?
Diskussionen om Stockholm, Göteborg eller Malmö får ESC har fått ett fjärde alternativ - att samtliga städer står för värdskapet. Enligt den lösningen skulle i så fall Göteborg och Malmö arrangera var sin semifinal på tisdag respektive torsdag och finalen gå av stapeln i Stockholm på lördagen.

Jag har svårt att tro att detta är något annat än en tidningsanka
. Förslaget i sig låter varken bra eller realistiskt. Framförallt undrar jag hur man ska göra med scenen i ett jättearrangemang som ESC. Att flytta runt den (och därmed bygga upp den på några timmar inför det första genrepet) låter helt galet och att ha tre separata scener låter galet dyrt. Nu finns det ingen inom SVT-produktionen som har antytt att det ska bli så här. Det verkar snarare vara entusiastiska reportrar på kvällstidnignarna som drivit den här linjen och stött sig på att SVT i alla fall inte avfärdat den (eftersom de konsekvent svarar "just nu tittar vi på alla varitanter". Det påstående ger ju lika mycket stöd till att ESC ska arrangeras på Skara sommarland..)

För ESC-fansen som är på plats skulle en sån här lösning vara mindre bra för att uttrycka sig milt. Om man nu tänker sig att det kommer ett stort gäng greker till ESC i Sverige nästa år och Grekland tävlar i semi två som hålls i Malmö. Ska de då resa till Malmö eller till Stockholm? Om de reser till Malmö, kvalificerar sig för final ska de då på stört försöka hitta boende i Stockholm? Och då har vi inte ens kommit in på problemen med att boka tåg i Sverige och sen inbilla sig att tåget kommer fram i tid..

Givetvis finns det problem även men att allt hålls i en enda arena om nu den arenan blir Friends arena i Solna. Arenan är gigantisk för att vara ESC-sammanhang och Sverige är direktkvalificerat för finalen. Kommer man kunna fylla arenan i två semifinaler där inte Sverige deltar? Sverige är visserligen ett mer schlagergalet folk än de flesta i Europa men det gäller i första hand vår egen uttagning. Melodifestivalen är betydligt heligare bland svenskarna än Eurovision så det är definitivt en utmaning att fylla Friends arena under semifinalerna.

Men jag tror som sagt att det ändå är det mest realistiska. Idén med delat värdskap tas knappast upp på allvar inom produktionen men en kreativ tanke var det i alla fall. Det får man ge murvlarna på kvällspressen.

Kommentar:
#1: Sasa

Hej Micke,Kan du kontakta mig på mailen?Mvh

Sasa

2012-06-18 @ 12:52:15
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: