Schlager-Micke

2012-02-18
13:15:46

Tips inför delfinal tre
Publikundersökningen igår visade inga större överraskningar. Pojkbandet Youngblood fick flest röster med Molly Sandén som tvåa. Med tanke på att ballader ytterst sällan får flest röster i publikundersökningar så förstärker det bara mitt intryck att Molly går till final ikväll. Att Youngblood vinner publikundersökningen innebär inte per automatik att de går till final. Det är en medryckande låt som passar bra för en livepublik men det finns flera problem med den. Dels att låten är så förvirrande lik Manboy att det nog stör mer än det lockar röster. Dessutom det faktum att killarna inte verkar särskilt tonsäkra av det jag hörde på klippet från repetitionerna. Men jag tror ändå att de slåss om den andra globenplatsen mot Andreas Johnson.



Andreas har egentligen ett för tungt bagage för att få en ärlig chans att lyckas. Han har för många bra låtar folk kommer att jämföra med men jag har svårt att se någon av de övriga låtarna som Globenfinalster. De är helt enkelt för dåliga för det. Om till exempel Love generation får framgång ikväll så är det i brist på bättre.

Björn Ranelid var tidigt en odds-favorit men har nu tappat mark i oddsen och jag tror att det är en riktig bedömning. Detta av två skäl. Låtar som uppfattas har ofta svårt att vinna sympati hos TV-tittarna och Mirakel är ett gränsfall. Och Björn Ranelid som person har ännu svårare att vinna sympati, fullständigt självförvållat för karln tigger ju om stryk. Även om låten är svårplacerad så tror jag inte ens den går till andra chansen. Jag har haft fel förr men jag hoppas innerligt att jag inte har det ikväll.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: