Schlager-Micke

2012-02-03
18:06:13

Svårtippat värre i Växjö
Det blir ju lätt en klyscha det här, att just den här delfinalen är oerhört svårtippad, men jag kan inte säga annat denn här gången. Det spelar ingen roll hur många gånger jag lyssnar på de där en-minutersklippen. Jag blir inte klokare. Det är så milsvid skillnad mellan stilarna på låtarna vilket gör de väldigt svåra att jämföra. Och det saknas en riktig hit. Problemet blir desto större när de två låtar som kommer närmast begreppet hit framförs av Sean Banan och Thorsten Flinck.


Flipp eller flopp för Thorsten Flinck imorgon? Ingen aning

Humornummer brukar som sagt floppa i MF och Thorsten Flinck kan både charma och skrämma bort tittare på samma gång. Själv får jag bara mer avsmak varje gång jag ser intervjuer med honom eftersom karln i varenda fråga intar försvarsställning och på ett närmast "ranelidskt" sätt brer på om sin egen förträfflighet och visar total brist på självinsikt. Dessutom har han total brist på fakta. I både Skavlan, och senast i Schulman show, sa han samma sak angående Melodifestivalen - att det är skamligt med en tävling där Sverige skickat Sylvia Vrethammar till Spanien för att framföra Eviva Espana i Eurovision. Nej Thorsten, Sylvia Vrethammar har aldrig tävlat för Sverige i Eurovision, än mindre med låten Eviva Espana! Nej nu ska jag sluta skriva om Thorsten, jag blir bara förbannad.
Om jag tittar på oddsen så är Loréen stor favorit och även om jag inte fått något större grepp om låten så får jag väl lita på det. Artister med idolbakgrund gör sig alltid bra i rutan och Loréen kan konsten att leverera. Afro-dite gör en slags tralldisco som inte på något sätt är dålig men jag förstår inte varför den behövdes skrivas heller. Väldigt svårt att se var de ska hamna. 

Och tjejerna i Abalone dots vågar jag definitivt inte räkna bort. Det finns alltid en publik för sympatisk countrymusik med genuina musiker. 

Nej jag blev inte klockare av att lyssna på låtarna igen eller att skriva av mig på bloggen. Pannan kommer att fortsätta veckas - hela vägen till Växjö. Imorgon bitti tar jag tåget dit!

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: