Schlager-Micke

2012-02-27
22:57:04

Doldisen som blivit årets dominant
Om man säger namnet Peter Boström till folk på stan så skulle jag bli överraskad om någon överhuvudtaget reagerade. Men Peter Boström är doldisen som nu håller på att bli hela Melodifestivalens stora kung. För om ni tycker att det finns klara likheter mellan årets två huvudfavoriter, Euphoria och Amazing så finns det en logisk förklaring - båda låtarna bär Peter Boströms signum. Mycket, väldigt mycket, talar för att han kommer att få spruta champagne efter finalen i Globen men vem är han? Svar: Jag vet inte. Men när jag kollar igenom tidigare meriter så har han ju nått stora framgångar tidigare. 2010 kom han trea med Manboy som han skrev tillsammans med Fredrik Kempe och 2011 kom han tvåa med Dannys In the club. Mer än så vet jag inte om honom. Och om man bild-googlar Peter Boström får man knappt några träffar. 



Låtskrivare är ju ett hemligt släkte. Det är ofta svårt att få koll på vilka de där människorna som vinkar in i kamerorna inför bidragen egentligen är. Många tycker att det fokuseras för lite på låtskrivarna och det kan jag hålla med om. Samtidigt är jag övertygad om att många låtskrivare mer än gärna slipper strålkastarljuset. För de är inte alltid jätteintresserade av att vara med i media. Jag minns presskonferesen efter finalen 2008 då Bobby Ljunggren hade tagit en historisk trippel i tävlingen. Jag fick förklara för honom ett bra tag att jag kom från den rent ideella och icke-kommersiella Melodifestivalklubben innan han ställde upp på intervju. Bobby avskyr strålkastarljuset och det är inte helt ologiskt. Får man med en låt i Melodifestivalen möts man av respekt. Får man med flera möts man av skepsis och mygelanklagelser. Bobby har drabbats av detta mer än någon annan och det finns ju ett ödets ironi att han anklagas för fusk av allmänheten. En allmänhet som sen visar sig vara mer än villig att rösta på hans låtar. 

Men nu handlar den här texten inte om Bobby Ljunggren utan om Peter Boström. Kanske kan han snart placeras in i ledet av "stora elefanter" i den här tävlingen. I så fall i sällskap med de som dominerat de senaste åren, Bobby Ljunggren, Fredrik Kempe och Thomas G:son. Och om Euphoria eller Amazing vinner Melodifestivalen så kommer Peter att tävla mot sig själv i Eurovision. Han har nämligen redan vunnit en final i år - den norska.

Kommentarer:
#1: Damian

Peter har vunnit Melodifestivalen två gånger som producent med "Hero" och "Popular", han är helt fantastisk!

2012-02-28 @ 07:18:56
#2: Micke

Okej! Tack för infon! Jag vet som sagt inte mycket alls om denne Peter Boström men det är ju fantastiskt imponerande det han lyckats göra

2012-02-28 @ 15:35:24
#3: Fishy Fish

Kanonläge för Ranelid att ta hem det här nu om han ställer upp. Kommer få en halv miljon sympatiröster efter att han gråtit ut i Bladet. Han inte bara sjunger som en Gud, han är en lika god mediastrateg.

2012-02-29 @ 17:24:47
#4: Markus

Det verkar nu på odds-utvecklingen senaste dagarna att segern kommer gå till Loreen. Vad är oddsen att oddsen visar fel?

2012-03-01 @ 12:15:11
#5: Micke

Faktum är att oddsen sällan har fel, även om folk gärna poängterar just när de har haft fel.



Visserligen kan oddsen förändras en hel del fram till finalen (2009 var t.ex. Måns Zelmerlöv given favorit fram till den sista veckan då det blev tydligt att det hela stod mellan Caroline af Ugglas och Malena Ernman) men de senaste åren så har den låt som haft lägst odds strax innan finalen också vunnit. Senaste gången den låt som inte hade lägst odds innan finalen vann var 2005, sen dess har ALLTID lågoddsaren vunnit

2012-03-01 @ 22:42:13
#6: Mårre

Hej

Kul att Peter uppmärksammas, det har vi också gjort i ett litet trevligt spel.

https://www.paf.com/betting/#/event/1001211938



Trevlig blogg

/Mårten på Paf

2012-03-09 @ 13:03:35
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: