Schlager-Micke

2011-03-07
22:33:33

SVT redovisar röstningssiffrorna
SVT fick krypa till korset den här gången och frångå sin princip att inte redovisa siffror innan finalen. Detta på grund av de felaktiga telefonnummrena som visades i lördags vid några tillfällen. Så för några timmar sen presenterade de siffrorna som ansågs relevanta från i lördags. Alltså från de tre duellerna som drabbades av felet. Den första duellen mellan Jenny Silver och Love Generation var den jämnaste och det är väl egentligen bara där som det finns en teoretisk risk att fel vinnare kan ha korats. Så här ser de offentliggjorda siffrorna ut:

DUELL 1

Antal röster på 3:60-numret

Jenny Silver: 26 313

Love Generation: 27 014

Antal Radiohjälpsröster

Jenny Silver: 9 467

Love Generation: 10 854

Totalt antal röster under programmet

Jenny Silver: 35 780

Love Generation: 37 868

Antal röster på Radiohjälpsnumret från snabbreprisens start till röstningens avslutning

Jenny Silver: -2 838

Love Generation: -3 656

Resultat efter korrigering

Jenny Silver: 32 942

Love Generation: 34 212


Kommentar:
Det finns givetvis en teoretisk chans att Jenny Silver hade gått om ifall rätt nummer hade visats i snabbreprisen. Men det är osannolikt att alla röster på Jenny Silver i slutet är korrekta samtidigt som alla röster på Love generation är felaktiga. Förhållandet i röstantal före och efter missen är ungefär densamma så man får nog ändå dra slutsatsen att allt pekar på att Love generation vann den matchen, även om marginalen var knapp.



DUELL 2

Antal Radiohjälpsröster under programmet

Loreen: 10 937

Sara Varga: 18 718

Antal röster på Radiohjälpsnumret från snabbreprisens start till röstningens avslutning.

Loreen: -951

Sara Varga: -2 516

Resultat efter korrigering

Loreen: 9986

Sara Varga: 16 202

Kommentar:
Här har SVT valt att enbart redovisa rösterna som inkom till det dyrare nummret, både när rätt nummer och fel nummer visades (det billigare nummret hade ju korrekta nummer hela tiden så om någon röstade fel där beror det i så fall på ren klantighet). Tendensen är samma här som i duellen innan, dock med betydligt större marginaler. Sara Varga är överlägsen innan felet och hon är överlägsen efter det. De som röstar har troligtvis till största delen röstat rätt även när fel nummer visades.



DUELL 3



Antal Radiohjälpsröster under programmet

The Moniker: 17 380

Linda Pritchard: 11 118

Antal röster på Radiohjälpsnumret från snabbreprisens start till röstningens avslutning

The Moniker: -1 750

Linda Pritchard: -1 950

Resultat efter korrigering

The Moniker: 15 630

Linda Pritchard: 9 168

Kommentar:
Den här duellen bryter mönstret med de föregående. The Moniker är överlägsen innan felet medans Linda Pritchard faktiskt får fel röster efter att fel nummer dykt upp. Här finns det störst anledning att misstänka att folk har röstat på fel låt (en person, Markus, har ju redan erkänt att han är en av de om ni läser hans kommentar till texten om Andra chansen). Som tur vad är differensen så stor (i alla fall på det dyrare nummret) så det ska inte ha haft någon betydelse alls.


Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: