Schlager-Micke

2011-01-23
22:08:45

Förra årets resultat med det nya poängsystemet
Jag har ju redan varit inne lite på det nya poängsystemet i år i MF och hur det hade slutat tidigare år. Och uppenbarligen var jag inte den enda som började fundera i de banorna. Sveriges hårdast jobbande schlagerbloggare, schlagerprofilerna, har gjort en nogrann genomgång av poängen från förra årets final för att se hur resultatet hade sett ut med det nya systemet. Hade Anna Bergendahl vunnit ändå eller hade vi sett en annan segrare?

Den här omräkningen är inte helt okomplicerad eftersom det bara var sex utländska jurygrupper förra året. Schlagerprofilerna har då gjort det lämpligaste i det här läget, d.v.s. räknat samtliga utländska jurygrupper gånger två. Detta gör dock att det blir tolv jurygrupper och inte elva. Det land som bara räknas en gång här är Irland då deras röster skilde sig mest från de övriga. Hänger ni med? Nåja så här hade poängen sett ut i alla fall. I första kolumnen är jurypoängen. I den andra kolumnen har vi tittarnas röster med det nya poängsystemet, i den tredje totalsumman och i den fjärde kolumnen placeringen. Här är resultatet:



Som ni kan se så hade det blivit en riktig rysare, men utan Anna Bergendahl inblandad i striden om segern. Salem al fakir hade vunnit en knapp marginal med sin Keep on walking före Eric Saades Manboy. Ett resultat som jag hade föredragit framför det verkliga resultatet. I övrigt hade det sett ganska likt ut, dock med undantaget att Peter Jöback hade kommit allra sist.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: