Schlager-Micke

2011-01-22
14:59:07

Nytt jobb igen
Den hann i ärlighetens namn inte gå särskilt många dagar från att jag slutade på Smakstart till att SR Göteborg ringde och frågade om jag ville hoppa in och köra deras förmiddagsprogram under några veckor. Deras ordinarie programledare ska köra Vi i femman under en period och det är hennes program som jag ska ersätta. Väldigt kul att få den chansen - i synnerhet i Göteborg där jag kollar för fullt på lägenheter just nu. Jag hade redan tidigare bestämt att flytta upp till Göteborg efter att min anställning på SR Halland gick ut.

Så jag började mitt arbete på SR Göteborg förra veckan och hade min första sändning i måndags. Programmet heter Radiohuset och i det första programmet hade jag en gäst som är aktuell i årets Melodifestival - Anders Fernette. Anders vann Fame factory redan 2003 (då med efternamnet Johansson) och har sedan dess haft några hits på listorna. Men det som gör honom extra intressant i årets tävling är att hans första låt som kom med, Dont stop blev diskat då den hade legat uppe på en Myspace-sida vilket tydligt strider mot SVT:s regler för MF. Jag var nyfiken på hur det kan kännas när man äntligen kommit fram till sitt stora mål för att strax därefter se drömma försvinna - för att sen återkomma igen. Här snackar vi en känslomässig berg-och-dalbana under några veckor.

Det hela löste sig ju till slut ändå eftersom han fick en vecka på sig att hitta en ny låt och det blev till slut låten Run. Anders berättade för mig i programmet att Run är en låt som var skriven till självaste Celine Dion (!) men som hade blivit över. Det låter ju spontant som att en sådan låt kräver en hel del röstresurser..


Anders Fernette var min första gäst i programmet Radiohuset på SR Göteborg

Kommentarer:

Åh vad roligt!! Grattis.. =)

2011-01-23 @ 00:12:58
#2: Micke

Tack tack!

2011-01-23 @ 22:17:33
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: