Schlager-Micke

2011-02-25
15:46:56

Startfältet i Malmö - en besvikelse
Det är något magiskt med den sista delfinalen i MF. Den har genererat vinnare fyra av de senaste åren och varje gång Malmö haft en delfinal så har vinnaren kommit därifrån. De sviterna lär brytas i år för jag har svårt att tro att vinnaren finns i det här startfältet.

Min första favorit på förhand, Melody club, tävlar med låten The hunter och drivet i låten känner jag till från förr. Det är medryckande, om än lite rockigare än de brukar låta. Men refrängen räcker inte till. Tyvärr.

Linda Bengtzing låter bättre. Jag struntar i om många kommer att sitta i sina soffor och suckande utbrista "men kom igen, förnya dig nån gång!!". För någon direkt förnyelse är det inte jämfört med hennes tidigare låtar men jag tycker den här typen av hurtschlager (om än något rockigare) alltid har sin plats i MF - så länge det är Linda Bengtzing som framför det. Texten? ja den hoppar vi över så länge:)

Annars så imponerar Nicke Borg från Backyard babies med sin hårdrocksballad. En genre som är mer folkkär än man kan tro och Nicke är långt ifrån ofarlig.

Lasse Stefanz har ju en fanbase att ösa röster ur (det märker man om inte annat när man jobbar med radio. Inget annat band är lika efterfrågat av lyssnarna) men Olle Jönsson verkar ju allt annat än road av att ha bytt ut dansbanescenen mot MF-scenen för en kväll. Olle, ta fram DVD:n från Malmö 2009 och studera hur Thorleifs gjorde då och så lovar du att göra tvärtom. Då kan det går bra. Synd bara att låten är ett sömnpiller (om det nu är teoretiskt möjligt att somna när man dansar, om man gör det, då är det sömnpillrernas sömnpiller!)

Trösten än så länge är väl att jag bara har hört en minut av låtarna. Jag hoppas jag blir mer imponerad imorgon.


Nja, Lasse Stefanz imponerar knappast med sin "En blick och någonting händer"

Kommentarer:
#1: Oskar

Micke, har du någon koll på varför Lasse Stefanz hoppade av att framföra "Sweet Kissing in the moonlight" eller "Den första kyssen" som den först hette.

Med tanke på att Thorleif inte ens gick vidare till AC måste de ha tänkt efter rejält när de ställde upp med denna låt.

2011-02-26 @ 00:55:20

Melody Club imponerade på genrepet!

2011-02-26 @ 13:35:08
#3: Micke

Oscar: Nej jag fattade inte heller varför LS tackade nej till den låten och sen tackar ja till den här som är betydligt sämre. Precis som du säger så borde de inte gå vidare ikväll.

Tomas: Jag har också förstått att MC imponerade igår med tanke på resultatet av publikundersökningen..

2011-02-26 @ 15:41:44
#4: Oskar

Tack för dina kloka ord, hittade en artikeln inte för att man blir klokare av den, men ändå;)

2011-02-26 @ 18:27:50
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: