Schlager-Micke

2011-02-02
21:51:56

Rickard Olsson finns överallt


Det är nu bara tre dagar kvar till den första delfinalen av årets MF och en person som kommer att vara central i årets tävling är förstås Rickard Olsson, en av årets två programledare. Rickard jobbar i vanliga fall på SVT i Göteborg där han är programledare för "Vem vet mest".

Av en händelse så råkar ju SR och SVT i Göteborg hålla till i samma byggnad. SVT har de två nedersta våningarna och SR de två översta. Men vi äter båda i samma matsal och för några dagar sen genomförde min kollega på radion, Hasse Andersson, en intervju med Rickard inför MF. Den skedde i just matsalen som är på samma våning som jag sänder radio på, och jag råkade gå förbi (faktiskt av en ren slump) just när intervjun pågick. Dessutom fick jag vara med på ett hörn i intervjun (iof i form av att Hasse påpekade att jag hade slängt resterna i fel behållare men ändå....).

Men den här "Rickard Olsson-anden" följde med vidare idag när jag var på jobbet. Ryktet spred sig att SVT:s kostymavdelning skulle säljas ut eftersom den ska förnyas. Och att en massa kavajer, skjortor med mera såldes till vrakpriser. Jag begav mig förstås så fort jag bara kunde ner för trapporna till SVT och letade mig fram till kostymavdelningen. Och mycket riktigt. Där fanns en drös med SVT-kläder som var till salu. Eftersom jag inte har särskilt många kavajer hemma så tänkte jag att det skulle bli min första investering. Så jag provade en efter en och det märkliga med det hela var att varje jag kostym jag provade möttes av samma kommentar från kostym-kvinnan som sålde "ja, men den där sitter ju jättebra. Det är Rickard Olsson som haft den i Vem vet mest".

Jag började stillsamt undra hur många kavajer Rickard förbrukar i det programmet men fastnade till slut för en brun linnekavaj som jag fick köpa för 200 spänn. Ett gäng skjortor fanns ju också att tillgå och där inhandlade jag två stycken. Den första var använd av - ja gissa vem - Rickard Olsson i "Vem vet mest" medans den andra tillhörde basisten i "På spårets" husband, Augustifamiljen.

Det återstår att se vilken kostym Rickard Olsson har på sig på lördag när det är dags för den första delfinalen.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: